Moderator: Moderator
bemo24 napisał(a):a jest taka możliwośc ze Gaz nie dochodzi przez to ze zdjełem rure od przeplywomierza??
mani51 napisał(a):to może zasilanie do elektrozaworu nie dochodzi, jeden na parowniku a drugi przy butli
[ Dodano: 2008-10-09, 22:05 ]bemo24 napisał(a):a jest taka możliwośc ze Gaz nie dochodzi przez to ze zdjełem rure od przeplywomierza??
bemo24 napisał(a):mani51, z tego co sie dowiedziałem od Kolegi z Forum to znajduje sie do koło reduktora.to jest to elektrozawor niebieski?
mani51 napisał(a):bemo24 napisał(a):mani51, z tego co sie dowiedziałem od Kolegi z Forum to znajduje sie do koło reduktora.to jest to elektrozawor niebieski?
tak, to będzie elektrozawór tylko że jak nie będzie zasilania sterownika to zawór też nie dostanie zasilania...sprawdź czy dochodzi do niego prąd ale to tylko w trakcie gdy przerzucasz na gaz bo normalnie to nie będzie...podłącz pod kable od elektrozaworu jakąś żarówkę tak żebyś ją widział jak będziesz na gaz przerzucał...a tak w ogóle to ruszałeś te kable od eletrozaworu? może je zamieniłeś? na nim jest oznaczenie gdzie + a gdzie -
saladrus napisał(a):Ja kiedyś źle założyłem obudowę od filtra powietrza i też po przełączeniu na gaz tracił obroty i gasł...
sprawdź może coś przy obudowie filtra....
możliwe że silniczek krokowy wysiadł i temu tak sie dzieje najlepiej jak zjawisz sie z golfem na komputerze...Darek76 napisał(a):Szczerze powiedziawszy nie zerknąłem na swiece.. Ale czy jest mozliwe ze w jednej chwili szarpie na benzynie a po przełączeniu na gaz wszystko sie stabilizuje i jedzie, chociaz to nie jest regułą
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości