Silnik nie odpala na mrozie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Radziu98 » 18 gru 2009, o 13:18

Witam !!!
Chciałem się dowiedzieć gdzie mogę szukać przyczyny że silnik nie chcę odpalić na mrozie(1,6AEE+LPG sekwencja).Odpala(silnik zawsze odpala z pierwszego) dopiero po godzinnym pobycie w garażu w temperaturze pokojowej.Rozrusznik i akumulator bez zarzutu,nowe kable i świece.Do paliwa dolałem 300ml denaturatu na 9 litrów benzyny.Bez poprawy.Proszę o radę co muszę sprawdzić lub wymienić(pompa, filtr,przewody paliwowe) żeby silnik odpalał i mnie nie zawodził.W którym miejscu tworzy się lód.
Radziu98
Berbeć

Postprzez Pan Kleks » 19 gru 2009, o 00:13

Radziu98,
chyba nie zaszkodzi sprawdzić stan filtra benzynki. Zresztą, jeżeli piszesz, że po postoju w ciepłym garażu problem znika - należałoby chyba przeanalizować całą drogę benzyny zaczynając od pompy,filtra ...... Może (pomimo użytego denaturatu) gdzieś ci powstaje korek lodowy i blokuje przepływ.
pozdrowienia - Pan Kleks
Pan Kleks
Czytacz

Postprzez K@mil » 19 gru 2009, o 00:17

Kolega Pan Kleks, baardzo dobrze pisze :) sprawdz filterek :) pozniej sprawdz caly uklad paliwowy od pompy do silnika bo moze byc tak ze masz jakies liche paliwo albo ze filtr paliwa juz nadaje sie do wymiany :)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Radziu98 » 19 gru 2009, o 10:02

Wczoraj po godz.22 musiałem zostawić samochód pod zakładem pracy bo silnik nie chciał zaskoczyć.
Dzisiaj po uprzednim sholowaniu biorę się za wymianę filtra i może benzyny.
Radziu98
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)