Skoki obrotów

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Skoki obrotów

Postprzez Gaznik07 » 23 sie 2013, o 17:46

Witam

Jestem nowy na forum wiec jak w złym temacie założyłem post to z góry przepraszam.

A teraz do rzeczy.

Mam golfa 3 GT silnik 1.8 i tak jak w temacie na wolnym biegu (no. jak stoję na światłach lub tuż po odpaleniu) obroty silnika często wariują a mianowicie skaczą w przedziale 800-1100 lub nawet niżej przez co silnik samoczynnie gaśnie. Ze względu na to ze nie znam się na mechanice chciałbym sie spytać co może być przyczyną takiego zachowania silnika a dodam ze tak sie dzieje i na benzynie i na LPG (pierwszej generacji)??

Czy to może być wina filtra powietrza bo odkąd go kupiłem to był zamontowany tam filtr stożkowy a z tego co czytałem nie powinno sie go montować do instalacji LPG ze względu na inny "sposób" przepływu powietrza co powoduje nie właściwą mieszankę, więc czy to wina samego filtra czy może problem tkwi gdzieś indziej??

A dodam ze jak dzisiaj oddałem samochód do regeneracji rozrusznika to obroty były ok a dzisiaj mamy dość ciepły dzień z resztą w zależności od "humorów" złomka obroty raz skaczą makabrycznie a raz tak jak dziś praktycznie w ogóle.

Pozdrawiam
Gaznik07
Berbeć

Skoki obrotów

Postprzez tomek3815 » 25 sie 2013, o 15:23

Sprawdź czujnik temperatury, ten czteropinowy przy wyjściu z głowicy
tomek3815
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)