Słaby na gazie , na benzynie wszystko pięknie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez AdamPLSieradz » 28 lis 2013, o 20:38

Mam taki problem w drugim autku, w Mondeo 1.8 16v 115 km z 1998r, z gazem sekwencyjnym 4-letnim firmy Zenit. Auto na benzynie chodzi bajecznie, mocny i równo pracujący motor, ale po przełączeniu na gaz auto jest jakby słabsze o jakieś 30 km. Chodzi jak zatyrane 90 km. Czasami gaśnie na luzie (rzadko) a obroty delikatniutko falują. Taki mulasty, jakby ciężko wkręca się na obroty. Wymieniłem cały układ zapłonowy na nowy, oryginalne części Motorcrafta, wymieniona listwa wtryskowa, gaz wyregulowany, niby wszystko ok. Jedyne czego nie ruszałem to filtry od gazu, ponieważ od dwóch gaziarzy usłyszałem, że one nie mają znaczenia w osiągach przy instalce sekwencyjnej. Myślicie , że to prawda? Jak dla mnie to jakieś głupoty, przecież to podstawowa rzecz, dlaczego tak mi powiedzieli i nie chcieli mi ich wymienić, twierdząc, że to bez sensu?
AdamPLSieradz
Badacz tematu

Postprzez paxstor » 29 lis 2013, o 00:49

Nie wiem co za gaziarze ci to mówili... :wstyd: od filtrów powinieneś zacząć :cisza:
paxstor
Members

Postprzez Nelson » 22 gru 2013, o 22:08

;-) filtry regulacja jak to sekwencja i musi pomoc zadnej innej opcji nie ma hehe :hyhy:
Gofer......:D
Nelson
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)