słychać pompke paliwa lecz nie pompuje

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez dawidek1066 » 22 lis 2013, o 17:54

Witam forumowiczów
Golf 3 1.4 LPG (Odpala na benzynie potem przełącza na gaz)
Byłem w trasie próbowałem zapalić golfa lecz zorientowałem się że nie mam benzyny odpaliłem go na gazie i tak jeździłem tydzień odpalałem go na gazie wlałem na stacji benzyny i nie chce już chodzić tzn odpalać na benzynie wg pompa nie pompuje benzyny słychać jak burczy lecz nie podaje paliwa więc pompa się chyba nie zatarła ? co może być tego przyczyną ?
dawidek1066
Berbeć

Postprzez łukasz1983 » 22 lis 2013, o 19:52

dawidek1066, Według mnie zajechałeś pompę.
Jak można jeździć bez benzyny,jak auto ma lpg to nie znaczy,że nie masz mieć paliwa.Teraz w tą pogodę powinno się mieć minimum pół baku benzyny,po pierwsze jest wilgotno,a jak nie masz benzyny to znacznie więcej skrapla się wilgoć w baku,a później płacz,bo auto nie jedzie na benzynie.
Po drugie bez benzyny pompa nie ma smarowania.
Po trzecie powinno się zapalać i gasić auto na benzynie,a nie na lpg.
łukasz1983
Members

Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez kapral121 » 10 gru 2013, o 13:22

Sprawdzałeś najpierw bezpiecznik ? sprawdź bezpiecznik... I napięcie jakie masz na pinie do pompki paliwa... A zgadzam się z kolegą wyżej... Nie jeździ sie bez benzyny w baku i nie odpala się na LPG to strasznie niszczy silnik... Może przez odpalanie na LPG coś popierdzieliło mu się w strerowniku... Spróbuj odłączyć akumulator na 15 minut i wtedy zobacz co się dzieje ! Ale najpierw obowiązkowo bezpiecznik !!
kapral121
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)