[PORADA] Smierdzi benzyna w aucie nawet jak jade na lpg.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez trojeczkaGT » 29 mar 2012, o 16:43

Czasami daje mi benzyna w srodku i szukam nieszczelnosci bo mnie to drazni ;/ czesto bylo w cieple dni lub jak "pobujalem" autem.

czuc czasami nie zawsze dlatego ciezko to znalesc ;/ jak dalej bedzie czuc to chyba bede musial sobie uklad paliwowy na nowo zalozyc

autem jak sie jedzie na lpg to czasem benzyna czuc ;/ nie wiem moze z baku ?? ale bak jest z tylu wiec nie powinno czuc. co Wy na to ??

golf III 1.8 ABS 90 km pb + lpg

dla wyszukiwarki : smierdzi benzyna opary benzyny problem z benzyna ciagle smierdzi benzyna
Ostatnio edytowano 31 mar 2012, o 18:14 przez trojeczkaGT, łącznie edytowano 1 raz
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez krzysiudd » 30 mar 2012, o 20:45

w bagażniku jest dekielek przez który jest dostęp do pompy paliwa, pod nim jest taka duża nakrętka do baku sprawdź czy jest dokręcona, u mnie była nie dokręcona i waliło benzyna w środku.
krzysiudd
Czytacz

Postprzez trojeczkaGT » 31 mar 2012, o 18:09

podziekowalem tak jak trzeba ;p no i rozwiazanie bylo dobre

trzeba bylo odkrecic dekielek w bagazniku by dostac sie do pompki i ukazala mi sie wlasnie ta duza "plastikowa" nakretka i co najgorsze byla luzna tzn jakies ciele mele odkrecilo i potem zle przykrecilo i na wybojach i bujaniu auta czuc bylo benzyne nawet jak jechalem na lpg.

dokrecilem ladnie dalem jeszcze podkladki by mocniej docislo i bedziemy testowac.

jak zwykle forum zaoszczedzilo duzo pieniedzy i nerwow bo juz chcialem uklad paliwowy wymieniac ;p

dzieki jeszcze raz

podsumowanie :

smierdzi benzyna w aucie a :

-wezyki masz cale
-podstawa wtrysku jest cala nieuszkodzona
-filtry czyste nie zapchane
-uklad wydechowy szczelny

a dalej smierdzi to problem jest w baku a dokladniej w nakretce co trzyma pompe paliwa.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)