Sonda lambda ale po mojemu.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez trojeczkaGT » 27 wrz 2011, o 14:04

Nie mowcie ze sie cofam itp ale potrzebuje rady jak obejsc sonde lambda chodzi o to ze jest ona raczej wadliwa tylko nie moge jej wymienic bo jest od czasow niemca i tak sie zapiekla ze tragedia musialbym pol silnika rozebrac by odkrecic kolektor i na zewnatrz wykrecac a problem rowniez jest ze srubami od wydechu tak samo zapieczone na amen raczej sie ukreca ;/

i chcialbym wiedziec czy mozna jakos oszukac instalacje i zrobic ze sonda jest ok ?

dawke gazu ustawie sobie sam i obroty na parowniku chodzi mi by komputer sie nie mieszal mi do tego.

wiem ze to cofanie do instalacji I generacji ale musze tak zrobic.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez v1rooz » 27 wrz 2011, o 18:55

palnikiem podgrzej sruby pozniej polej cola i puszcza
v1rooz
Members

Postprzez trojeczkaGT » 27 wrz 2011, o 19:11

hehe palnikiem ? najpierw musialbym odkrecic kolektor od silnika ;/ a troszke nie chce mi sie bo jednak mase pracy z tym.

[ Dodano: 2011-09-27, 19:12 ]
jutro jade po czujnik temperatury cieczy bo on tez ponoc miesza z obrotami ;/

jak to nie pomoze i nie napisze nikt jak zastapic ta lambde to bede musial rozkrecac ;/

[ Dodano: 2011-09-28, 18:22 ]
ok dowiedzialem sie ze sonda nie jest potrzebna do szczescia na lpg wiec bede spokojnie jezdzil z odlaczona pozdrawiam
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)