Witam- jestem nowym posiadaczem golfa 1.4 60 km.
Posiadam w aucie instalacje LPG i zastanawia mnie zużycie benzyny przez to autko. Mianowicie zdaje mi się że trochę za dużo ciągnie ten benzyny. Jakieś 4 litry na 100 km ? Gdzie benzyny używam tylko i wyłącznie do odpalania, później zaraz przerzucam na gaz.
No i samo spalanie gazu- wychodzi że ten golf przy spokojnej jednak miejskiej jeździe pali za dużo. Ale pomijając gaz- czemu to bydle pali tyle benzyny ?
Dodam że autko pokonywało krótkie odcinki- nie było żadnej trasy- co chwile odpalanie. Ale i tak nie sadze że przez to spalanie benzyny może być aż takie duże. Pokierujcie mnie może do jakiś artykułów albo pomóżcie bo tak być nie może.
Chodzi mi o to duże spalanie benzyny przy okazji LPG. Czemu tak sie dzieje ?
Co sprawdzać ? na co zwrócić uwagę ? Czy może oddać gdzieś auto ?
Aha i autko moim zdaniem bardzo szybko się nagrzewa- i temperatura silnika lekko wystaje ponad 90 C nawet w zimę. Może jest 91-92 stopnie.
to moja instalacja
Byłem u gazownika- sprawdziliśmy wtryskiwacz i nic, wszystko jest okej- nic nie kapie. Sonda Lambda działa szybko prawidło.
W Czwartek chcemy zamontować przekaźnik, który po przełączeniu auta na gaz będzie wyłączać pompę paliwa. Co Wy na to ?