Moderator: Moderator
nieszczególnie wzrasta a nawet może spaść ponieważ gaz w zimie ma więcej lepszego energetycznie propanu, u mnie spada jakieś pół litra na 100. jak już przełączysz na LPG to też temperatura nieszczególne ma znaczenie, bo instalacja LPG II generacji jest pozbawiana tzw ssania, czyli mieszanka nie jest wzbogacana w zależnosci od temperaturymankimank napisał(a):Jak wzrasta spalanie zimą
dlugi422 napisał(a):Jak waszym zdaniem lepiej jest przelanczac na gaz =w miejscu jak przygazujemy
dokładnie bo będziesz chciał szybko ruszyć a tu dupa ja raz tak prawie pod tira wjechałem i mi zmuliło samochód bo się na gaz przełączał, ale jak są duże mrozy to można w jeździe przerzucić na gaz i nie ma co czekać 10 min żeby sie samochód zagrzał bo szybciej się nagrzewa podczas jazdy no chyba że masz centralkę niezależną od temperatury i sam przełączasz na lpgdlugi422 napisał(a):czyli lepiej odpalic na benzynie i przygazowac stojac w miejscu po czym przelaczy na gaz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 43 gości