Stuka podczas jazdy.Przegub?

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez bartek22 » 10 sty 2013, o 16:47

Siemanko.
Pisałem tu wiele razy na forum jak pewnie wiecie ;) o problemie z silnikiem i niestety musiałem wymienić silnik w swoim golfie bo już na koniec mi coś stukało przy dodawaniu gazu i ktoś mi sugerował że to panewka żeby już nie jeździć. Teraz zmieniłem silnik znaczy w warsztacie zmienili i po zmianie doszło mi stukanie przy maxymalnym skręcie czy to prawo czy to lewo, pojechałem do mechanika który wkładał ten silnik i mówi że to przeguby a dziwi mnie to bo przed zmianą silnika mimo że ten stary był walnięty to tego nie było a teraz odkąd inny silnik to mi cały czas chrupie jak skręcam i nawet jak jade prosto to czasami słysze lekkie puki nawet na prostej drodze i tak sobie myśle czy aby to nie stuki znowu tej panewki czy panewka bo pamętam że w starym silniku jak już był do wymiany jeździłem prawie do końca to już zaczeło aż fest stukac spod maski jak jechałem. Myślicie że to stukanie ma związek z tymi przegubami?
Jakby ktoś mógł coś doradzić z góry dzięki będe tu zaglądał ;)
pozdro
bartek22
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 10 sty 2013, o 16:59

Stukanie panewek wału silnika na "ucho" inaczej brzmi i mechanik powinien go odróżnić , a ten przegub to wymień jak najszybciej bo staniesz na drodze i hol Ci się zostanie :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez bartek22 » 10 sty 2013, o 17:01

pietrasiak2 napisał(a):Stukanie panewek wału silnika na "ucho" inaczej brzmi i mechanik powinien go odróżnić , a ten przegub to wymień jak najszybciej bo staniesz na drodze i hol Ci się zostanie :-)

nie wiem jaki to koszt tego przegubu musze sie zorientować ale skoro stuka przy skręcie w lewo i prawo i czasami podczas dodania gazu to będzie przegub? chyba to nie wina silnika
bartek22
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 10 sty 2013, o 17:05

Na bank koszt przegubu ok 80 zeta roboty ok 1 , myślę , że mechanik za 50 zeta powinien to zrobić. Wymień to w miarę szybko jak chcesz jeździć bo lubią bez charakterystycznego pukania strzelić :-) :-) :-)
pietrasiak2
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)