stukające zawory-pracuje jak diesel

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez PJazz » 23 paź 2012, o 21:36

Witam! W moim golfie z silnikiem 1.4 benzyna + LPG głośno stukają zawory, brzmi jak diesel.
Silnik przeszedł "kapitalkę" i jego moc oraz wydajność się bardzo poprawiła, nie bierze ani grama oleju lecz niestety chyba nie do końca fair mechanicy nie wymienili szklanek i to chyba przez to tak głośno pracuje co bardzo mnie irytuje i nie wiem czy wpływa to negatywnie na żywotność silnika. Proszę o rady co z tym zrobić by to wyciszyć i jakie to mogą być koszty, czy to faktycznie kwestia "szklanek" ? Z góry dziękuje za odpowiedzi!
PJazz
Berbeć

Postprzez trollu » 24 paź 2012, o 00:36

chyba najwyraźniej szklanki, ceny chyba sobie znajdziesz, pierwsze z brzegu z google http://czesci-sumerc.pl/popychacz-zawor ... 09-10.html
8 zaworów czyli 8 popychaczy :->
tylko jeżeli już się za to zabierzesz to wypadałoby też zmienić uszczelkę pod deklem (nawet jak masz teraz nową założoną to po powtórnym założeniu może gdzieś cieknąć), do tego rozrząd, gates czy contitech nie zalecają naciągania paska więcej niż jeden raz czyli po założeniu i ściągnięciu pasek teoretycznie w kosz. chyba że się da wymienić szklanki bez ruszania wałka ;-)
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Myst » 24 paź 2012, o 06:43

PJazz Możesz wrzucić jakis filmik jak pracuje Twój silnik? Jestem ciekaw bo tez mam taki .U mnie też delikatnie je slychac ale jeszcze nie ma tragedi...
Myst
Czytacz

Postprzez Emiczka » 24 paź 2012, o 11:06

heh u mnie też klekoczą i jak diesel chodzi więc wiem co masz.
Emiczka
VIP

Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)