Szarpanie na gazie, brak mocy

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Marcin8812 » 13 paź 2013, o 19:55

Witam. Jestem posiadaczem golfa 3 1.8 90km. Od jakiegoś czasu mój golfik ma problemy z pracą zarówno na benzynie jak i na gazie. Po odpaleniu zimnego silnika na benzynie chodzi dziwnie, po przejechaniu 3-4 km zazwyczaj przełączam go na gaz wówczas dzieją się kolejne cuda. Gdy naciskam na pedał gazu trochę mocniej silnik zaczyna szarpać i trzęsie całą karoserią. Gdy przejadę już te 10 km silnik już nie szarpię, nie ma jednak mocy, Po wciśnięciu pedała gazu wcale nie reaguje, dopiero, gdy zdejmę lekko nogę a pedału jakby zyskuję moc. Ciepły(90 stopni) odpala normalnie na benzynie choć obroty są o 300 niższe niż na gazie. Zapomniałem jeszcze dodać że początkowo obroty na gazie wynoszą zaledwie 500. Nie wiem co może być przyczyną.. Wymieniłem już filt gazu, palec od zapłonu, parownik. Mechanik regulował już kilkukrotnie gaz, lecz i to nie pomogło. Zastanawiam się nad wymianą silniczka krokowego, ewt. cewki. Zaczynam się już denerwować. Prosiłbym o jakieś rady. Może ktoś z Was miał podobny problem.
Marcin8812
Berbeć

Postprzez endru » 28 paź 2013, o 11:36

Cewkę nie zaszkodzi sprawdzić a najprościej podmienić na używana albo od kogoś kto ma taka sprawna i po prostu sprawdzić by kasy nie ładować w ciemno, kolejna sprawa ja miałem szarpanie na gazie podobnie jak dawałem w pedał to szarpało wynik - złe ustawienia na sterowniku gazu (tu tylko opcja złącze + laptop i ustawić odpowiednio) co dziwne pomogło tez zdjęcie tej rurki która zasysa do filtra powietrza cieple od silnika (wyciągasz ta rurkę w ogolę i robisz jazdę próbna jeśli pomogło to dobrze :)
Golf 3 1.4 (ABD - 1H1) zagazowany
endru
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)