Moderator: Moderator
bardzo możliwe, po prostu póki sonda nie zacznie działać i wpływac na ustawienie silniczka krokowego to w pozycji środkowej jest ok, a jak zaczeni dzaiałać to powoduje chwilowo nadmierne zamknięcie krokowa - kwestia regulacji, zmniejszyć ilość kroków w dółaadrian.j napisał(a):Czy może to być kwestia niewyregulowania instalcji gazowej
dlugi422 napisał(a):Jak rano odpale ,(pochodzi troche na benzynie i przełaczy na gaz) dam gaz to autko idzie jak burza . po jakimś czasie jak poczuje ciepłe powietrze to już musze powoli naciskac na gaz bo jak za bardzo nacisne to szarpie. czujnik temperatury wymieniłem(wentylator wlancza sie i silnik daje cieplo)
pin 2i4 jest od położenia przepustnicy wepnij ten pierwszy pin w tą kostkędlugi422 napisał(a):Gaz mam 2 generacji lecz silnik krokowy mam przerobiony na śrube. a co do TPS to sprawdziłem i pierwszy kabelek (od lewej będąc na wprost auta ) jest jakby wyciągniety z kostki (może sam wypadł ). Od czego on jest ? wpiąć go do kostki , może ma tak być --GAZ????
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 41 gości