Szarpie na benzynie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Szarpie na benzynie

Postprzez MarcinKowalczuk » 17 sie 2009, o 18:04

Witam, ostatnio mój golfik 1,8 90km szarpie na benzynie na gazie jest ok. i to strasznie na wysokich obrotach jeszcze jakos idzie ale na niskich jest tragedia dodam ze wszystkie filtry wymienione autko zawsze było palone na benzynie i było przełanczane na gaz dopiero przy odpowiednie temp. silnika. Ma ktoś może jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny. Z góry dziękuje i pozdrawiam. P. S dodam że raz na kilkanascie odpalen silnika na benzynie auto kręci ale nie odpala na gazie zaskakuje. (ale dzieje sie to tylko raz na jakis czas tak to pali na dotyk)
MarcinKowalczuk
Czytacz

Szarpie na benzynie

Postprzez marcinkoz2910 » 17 sie 2009, o 18:10

podłączałeś auto pod VAGa? jeśli nie to od tego zacznij :!:

ale podejrzewam silniczek krokowy...

użyj sobie SZUKAJki i poszukaj było już coś nie coś o tym
marcinkoz2910
Members

Postprzez MarcinKowalczuk » 17 sie 2009, o 18:25

No właśnie jeszcze nie podpinałem ale chyba będe musiał to zrobić dzięki pozdrawiam
MarcinKowalczuk
Czytacz

Postprzez GITgostek » 17 sie 2009, o 22:24

a odpala normalnie za pierwszym razem zawsze?
GITgostek
Badacz tematu

Postprzez MarcinKowalczuk » 18 sie 2009, o 17:30

Raz na jakiś czas kręci ale nie pali na PB a tak to zawsze za pierwszym razem odpala. Powiedzmy że dzieje się to tak raz na 20 odpaleń silnika.

[ Dodano: 2009-09-26, 19:33 ]
Podpiolem go pod kompa i wyskoczyly mi 3 bledy: 1. Sonda lambda zwarcie do plusa (ale to chyba normalne ze sa bledy sondy jak jest lpg 2.potenciometr przepustnicy (nie wiem co to takiego) 3. Czujnik Halla (ale to chyba tez nie ma zwiazku z moim problemem bo na gazie by tez przerywal). Udalo sie skasowac blad 1 i 2 ale halla juz nie? A co do przerywania na PB to bylo kilka dni spokoju ale ostatnio znowu zaczol. Czy jest ktos w stanie mi pomoc bardzo prosze. Pozdrawiam
MarcinKowalczuk
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)