Szarpie na paliwie i troche na gazie (LPG)

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez pietrasiak2 » 21 lip 2012, o 15:21

Poczytajcie temat " adaptacja przepustnicy "
pietrasiak2
Members

Postprzez ci-nek » 27 lip 2012, o 13:21

ja sie podepnę pod temat z MOJĄ USTERKĄ
http://www.golf3.pl/topics36/z-plg-odpa ... t46740.htm

dziś jadąc na benzynie po prostu zgasł i już nei idzie go odpalić. na LPG śmiga jak trzeba.

dzisiaj resetowałem kompa i nic to nei dało.

z powodu usterki wymieniłem już kopułkę i palec, oraz izolowałem przetarte przewody oraz czyściłem połączenia przewodów do masy

odłączenie czujnika temp nic nei daje.

przy przekreceniu zapłonu słychac pompe, ale nie wiem czy daje paliwo nei mam jak sprawdzic

zauwazyłem że (patrząc od góry) z jednej z cewek srednio co 10 sek idzie małe przebicie na korpus silnika, no ale to by tłumaczyło tylko ew nieróną prace?

czy moze byc to awaria sondy lambda?

na benzynie nie pali w ogóle

(wcześniej od maja 2011 wymieniłem też - nei zwiazane z nową usterką: czujnik temperatury, "silnik krokowy", swiece, filtry)
ci-nek
Gaduła

Postprzez pietrasiak2 » 27 lip 2012, o 13:30

Jak na LPG jeździ to z paliwem masz problem pompkę możesz słyszeć ale nie musi pompować paliwa , bądź go po prostu nie masz. Podnieś machę , zdejmij wężyk (wejście )paliwa do monowtrysku weź butelkę włóż wężyk do butelki , przekręć zapłon na 2-3 sek włącza się pompa i powinno paliwo rzygać do butelki . Jeżeli będzie to .. będziemy dalej działać i szukać zacznij od tego :-) :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez ci-nek » 27 lip 2012, o 13:36

OKI :) powiedz tylko proszę, bo sie nei znam któą rurkę musze odkręcić, gaźnik mam mneij wiecej taki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fee ... 4ed13.html
ci-nek
Gaduła

Postprzez pietrasiak2 » 27 lip 2012, o 13:41

Tą dobrze zaznaczyłeś ta druga to powrót
pietrasiak2
Members

Postprzez ci-nek » 27 lip 2012, o 14:24

odłączyłem ten przewód i wrzuciłem do butelki. przekręciłem kluczyk i poczekałem 2 sekundy. zrobiłem to dwukrotnie, za kazdym razem w butelce pojawiała sie spora ilosć paliwa.

na benzynie dalej nei odpala, śilnik ma tera jakies 50'C (4ta kreska podziałki nienumerowanej)

sądzac ze moze sonda lambda, odpiąłem ją - wygladała na sondę - krótki rpzewód, podpieta z tyłu silnika tak jakby do kolektora wydechowego i charakterystyczna większa wtyczka z bodajze 4rema pinami. przez chwile miałem wrazenei ze zagada, ale nic. meczyłem 3 razy i nic. bezl lambdy odpalił na gazie (ma przeciez emulacje z bingo). wpiałem lambde spowrotem i przez chwile gadac w ogóle nei chciał (moze zalałem świece?). ale po 3cim przekreceniu kluczyka znowu chełtał (ale nei odpalał) na lpg odpalił.

odkręciłem świece, pachniała troche benzyną, ale mokra nei była. powiedziałbym nawet ze byął sucha. nei wiem co dalej?
ci-nek
Gaduła

Postprzez pietrasiak2 » 27 lip 2012, o 14:31

że paliwo pokazało się to jeszcze nie świadczy że pompa podaje właściwe ciśnienie ,żygało ono czy sobie leciało ?
pietrasiak2
Members

Postprzez ci-nek » 27 lip 2012, o 14:31

ciężko mi powiedzieć czy to było plucie, czy lecenie, powiedziałbym raczej że "dupy nei urywało"

[ Dodano: 2012-07-27, 13:34 ]
chce zwrócić uwagę że mimo że kręciłem na benzynie, to świece mokre nie były... zdziwiłem się bo kiedys w golfie II udało mi sie świece zalać ;p tylko pytanie czemy skoro pompa paliwo daje, gaz sie do komór spalania dostaje, a benzyna nie, bo takei mam wrazanie?

[ Dodano: 2012-08-02, 22:32 ]
zgodnie z instrukcją "Sam naprawiam" i pomocą kolegi zmierzyłem rezystancję wtryskiwacza, ktora byłą dużo za duża, wczoraj wymieniłem wtryskiwacz, wszystko działa!
ci-nek
Gaduła

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)