Szarpie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Szarpie

Postprzez Mazz » 8 paź 2009, o 18:55

Witam mam problem z gazem jakieś 3 miesiące temu byłem u gazownika , wymieniono mi wszystkie uszczelki, membrany, wyczyszczono do cna jeździłem tak bezproblemowo aż teraz z niewiadomej przyczyny co jakiś czas szarpie mi autem , jest to o tyle wkurzające że jak wyprzedzam auto to wiadomo ;/
instalacje mam pierwszej generacji stage2 silnik 1.6 abu mono wtrysk i tu moje pytanie od czego zacząć i na jakie ewentualne koszta się szykować ?
Mazz
VIP

Szarpie

Postprzez pablomed » 8 paź 2009, o 19:45

jeśli wykręcisz trochę register (śróbę) przy silniczku na wężu to wzbogacisz trochę mieszankę, problem powinien ustąpić, a jeśli nie pojedziesz do gazownika. Zresztą stag 2l wyregulowałbyś bez problemu sam jeśli miałbyś diodowy testerek sondy lambda w kabinie. Przeczytaj opisy regulacji STAG2L i zerknij na forum elektrody, tam się wszystkiego dowiesz jak toto ustawić nie mając oryginalnego przyrządu do tego. A na razie próbuj ruszyć tą śróbę koło krokowca na wężu.
I wogóle jeśli masz zamiar pojeździć trochę tym autem to zainwestuj niecałe 2 stóweczki w lepszą elektronikę
pablomed
Members

Postprzez BORYSKA » 8 paź 2009, o 22:18

Mazz, miałem to samo. Poczekaj jeszcze kilka dni a efekt tak się nasili, że nie będziesz mógł ruszyć ze skrzyżowania... :-x

U mnie pomogła wymiana świec, kabli WN, kopułki rozdzielacza wraz z palcem

Pozdro
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

Postprzez Mazz » 9 paź 2009, o 15:12

Niezły zoonk świece zmieniałem ze 2 miesiące temu na NGK ale w sumie już mi nie szarpie hmmm dziwne problem w sumie sam się rozwiązał :P
Mazz
VIP

Postprzez BORYSKA » 9 paź 2009, o 15:51

Nie chcę źle wróżyć ale poczekaj aż będzie trochę więcej wilgoci w powietrzu a problem wróci
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

Postprzez cronx » 15 paź 2009, o 20:02

BORYSKA, Dobrze mówi ;] mialem to samo wymienilem kable , świece , kopułke , palec no i aparat zapłonowy ;p
cronx
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)