fuqet1, Kurcze nie jestem pewny (nie korzystałem z tego programu),wydaje się,że powinieneś przestawić opcję w dziale "symulacja"-pozycja przełączania" z tych co masz 98,albo w dół,albo w górę.
W którą stronę to musisz poeksperymentować.
Moderator: Moderator
To lipa,nie ustawisz w takim razie tej funkcji,ale nic straconego.fuqet1 napisał(a):Doczytałem jeszcze że jest taka opcja jak:
CZAS PRZEŁĄCZANIA ( przy funkcji PRZEKAŹNIK - emulator )
- czas nakładania się paliw przy załączeniu gazu
ale to jest dostępne tylko w sterowniku STAG 100 a ja mam 50
Ustaw te nastawy na 120,może pomoże,a jest to ustawienie,w jakim krokowiec ma być w chwili przełączenia na lpg,masz na 98 a daj te 120.Na pewno da się wyeliminować szarpnięcie przy przełączaniu,pobaw się tymi ustawieniami,a powinno być lepiej.fuqet1 napisał(a):dotarłem do instrukcji programu i opis tej funkcji jest taki:
POZYCJA PRZEŁĄCZANIA – pozycja silnika krokowego po załączeniu gazu
Też mam Bingo M,i mi po naciśnięciu guzika od razu przełącza,wystarczy przygazować.Mateusz2615 napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie czy da się ustawić włącznik manualny gazu aby szybciej przełączał (na przykład przy jednym kliknięciu) a nie tak jak mam po 20 sekundach lub więcej ?
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 68 gości