Tankowanie gazu- ile powinno wejść ?

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez radomiak » 6 mar 2011, o 01:37

Mateusz13041 napisał(a):Mój ojciec jeździ jakoś 4 lata na tym gazie i jakoś się nic nie dzieje na przeglądzie też 0 problemów

mam kolege diagnoste i czegos takiego nie wolno mu przepuscic.

K@mil napisał(a):ja wole spać spokojnie i jeździć tez, a wiadomo gaz jest niebepieczny. bumm

tez jestem tego zdania

K@mil napisał(a):*(butla) bez grzebania itp zawsze bedzie miala pojemność o 20% mniejszą

i tak powinno zostac

[ Dodano: 2011-03-06, 00:40 ]
Mateusz13041 napisał(a):Ja wiem i też tego nie polecam ale tylko mówię że jest taka możliwość

Mateusz13041 napisał(a):Wiec podjedź do gazownika i powiedz że chcesz aby wchodziło ci więcej gazu

[ Dodano: 2011-03-06, 00:42 ]
Mateusz13041 napisał(a):Widocznie u mnie nawet na stacji diagnostycznej pracują dziwni ludzie

moze nie dziwni tylko znajomi lub przymykajacy oko.

to tyle z mojej strony w tym temacie bo sie robi ...
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
radomiak
Gaduła

Re: Tankowanie gazu- ile powinno wejść ?

Postprzez PabloSBT » 6 mar 2011, o 14:06

oldsoul napisał(a):Wita, niedawno zakupiłem golfa. Mam w nim butle według papierów 34 litry. Dziś po przełączeniu na gaz auto zgasło- z braku poziomu gazu. Pomijam już fakt że mam kontrolki 1, 3/4, 1/2, 1/4 i R ( rezerwa ) i całe czas paliła się 1/4.

Po zatankowaniu nie świeciły się wszystkie kontrolki tylko 3/4 i wszystkie poniżej- tak jak by było 3/4 gazu z butli.

Czujnik może tam źle działać ?

A druga sprawa to na niby pusty zbiornik weszło mi 25,2 litra gazu. Czy to nie aby trochę zbyt mało ?

też mam butle 34l i to ile gazu wchodzi zależy od temperatury na dworze i od stacji jak na dworze jest ciepło to gazu wchodzi więcej a jak jest zimno to gazu wchodzi mniej.
zima mi wchodzi najwięcej 27 l a latem czasami nawet 30l weszło:) może raz ci elektrozawór za wcześnie odbił :) sprawdź na innej stacji czy tyle samo wchodzi
PabloSBT
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)