temperatura golf 1.4 lpg

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

temperatura golf 1.4 lpg

Postprzez lapeno » 11 paź 2011, o 21:39

witam mam problem odnośnie temperatury.
pierwszy problem jadąc po równym temperatura wskakuje około 70-80 stopni i rzadko przekracza więcej czy to nie za mało ?
drugi to gdy mam to 980 stopni i wyłączę silnik otwieram maskę odkręcam korek od zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego to słychać głosny syk a czasem wywali mi płyn chłodniczy, co może być nie tak ?
lapeno
Berbeć

temperatura golf 1.4 lpg

Postprzez k-m-r1 » 11 paź 2011, o 22:48

ten głosny syk to rozgrzane powietrze które sie rozpreża i nie ma gdzie uciec jak był by gwizdek to by gwizdało jak w czajnuku

ta teemperatura jest za niska
teraz opcja a w ciemno wymieniasz termostat i czujnik temperatury i albo trafisz pierwsze albo wydasz troche wiecej kasy
opcja oszczedna to odkrecasz w zbiorniczku korek wkładasz termometr do 100 stopni odpalasz auto i czekasz jak załączy sie wentylator w tedy szybko na termometr jak bedzie jakies 83 stopnie to masz zrąbany czujnik
i teraz kupujesz zamiennik po oryginale nie jakies topran za 30 zł bo zle pokazują
jak termostat to valeo czy jakos tak

jest jeszcze opcja z pomiarek oporu na pinach ogulnie temat wałkowany wystarczy poszukac :)
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez lapeno » 11 paź 2011, o 23:06

dzieki. jutro się za to zabiore
lapeno
Berbeć

Postprzez Pawel1586 » 17 paź 2011, o 19:59

Witam, odgrzeje temat. Od kilku dni mam Golfa mk3 1.4 z LPG. Motorek pracuję fajnie, oszczędnie:) Jednak martwi mnie trochę temp. podczas jazdy wskazówka trzyma się na 70-80 stopniach, podczas postoju na światłach szybko rośnie do 90 gdzie po ok 94 stopniach uruchamia się wentylator. Czy u Was jest podobnie? Czy powinienem się zainteresować termostatem, lub czymś innym? Dodam, że autko pięknie grzeje w środku, na max nie da się wytrzymać. Temat klepany, ale proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam.
Pawel1586
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 18 paź 2011, o 14:48

spokojna głowa u mnie to samo nawiew na 2-3 i ciepłe powietrze dodatkowo parownik troche zjada a reszta to mały silnik
jak miałem zrąbany termostat i nie miałem czasy wymienic kupic to nawiew dawałem na 3 i na szybe prxzednią i temperaturka była jakies 80-85 najlepiej sprawdz termostat i wiecej azy bo to nie dizel :P
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Kamiloo » 19 paź 2011, o 15:39

koledzy mam problemik ze swoim golfikiem otoz tem rosnie do 90st a dmucha zimnym dodam ze stalo to sie w przeciagu 2 godz. jechalem z roboty to walilo goracym a pozniej po kobietkie jechalem to juz zimnzm i nie wiem co jest. :szok:
Kamiloo
Berbeć

Postprzez prezesik » 19 paź 2011, o 17:45

Kamiloo napisał(a):koledzy mam problemik ze swoim golfikiem otoz tem rosnie do 90st a dmucha zimnym dodam ze stalo to sie w przeciagu 2 godz. jechalem z roboty to walilo goracym a pozniej po kobietkie jechalem to juz zimnzm i nie wiem co jest. :szok:

zdejmij mechanizm pokręteł nawiewu. Niebieska linka ( środkowe pokrętło ) odpowiada za otwieranie i zamykanie dopływu ciepłego powietrza.
Przypomnę, że nagrzewnica w golfie 3 grzeje non-stop nawet latem. Temperaturą powietrza steruje tylko jedna klapka.

tu masz temat z fotkami tej klapki po wyjęciu nawiewów.

http://www.golf3.pl/topics40/leci-ciepl ... t33910.htm
prezesik
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)