teraz nie pali na lpg

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

teraz nie pali na lpg

Postprzez Nati712 » 16 lip 2013, o 23:17

No i znow jest problem wczesniej pisalam wam ze golf mi sie przegrzewal i gasł a do tego nie chodzil na bezynie tylko gazie, wymienilam cewke zaplonowa i cuda na kiju ciagnie na bezynie juz sie nie przegrzewa nie gasnie ale............... cholera teraz jedzie tylko na bezynie nie przelacza na gaz, czy po wymienie cewki zaplonowej trzeba cos tam ustawiac czy o co chodzi????
Nati712
Badacz tematu

teraz nie pali na lpg

Postprzez prezesik » 17 lip 2013, o 00:44

A czy czasem nie ruszałaś pojedynczego kabelka owiniętego na kablu WN idącym z cewki do kopułki?
U mnie jest taki kabelek, który zbiera impulsy z WN i podaje do centralki LPG, wtedy centralka przełącza PB na LPG po przekroczeniu pewnych obrotów. Mam instalację I-gen z centralką STAG-2G, która ma przełącznik I-0-II
prezesik
Members

Re: teraz nie pali na lpg

Postprzez tomasz291 » 17 lip 2013, o 07:06

Nati712 napisał(a):No i znow jest problem wczesniej pisalam wam ze golf mi sie przegrzewal i gasł a do tego nie chodzil na bezynie tylko gazie, wymienilam cewke zaplonowa i cuda na kiju ciagnie na bezynie juz sie nie przegrzewa nie gasnie ale............... cholera teraz jedzie tylko na bezynie nie przelacza na gaz, czy po wymienie cewki zaplonowej trzeba cos tam ustawiac czy o co chodzi????

Sprawdz silniczek krokowy od gazu czy się nie skleił u mnie przy przełączeniu szarpał bo był zanieczyszczony WD-40 czyszczenie krokowca i po problemie.
tomasz291
Czytacz

Postprzez Nati712 » 17 lip 2013, o 11:39

Prezesik dzieki miales racje cos z kabelkiem bylo jakie zwarcie juz zrobione dzieki jeszcze raz :)
Nati712
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)