uciekająca woda - Golf 3 1.8

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez scigon » 18 gru 2011, o 16:03

Witam ucieka mi gdzieś woda z samochodu . Nie potrafie zlokalizowac wycieku , w garażu na podlodze nie zadnych plam , patrzac pod maske nic nie widze . Korek oleju wygląda normalnie , samochod nie ma rownież problemow z odpalaniem - co podobno było by objawami pękniętej głowicy. Prosze o pomoc
scigon
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 18 gru 2011, o 16:09

na wyjściu z głowicy jest plastikowy króciec z grubym wężem on często lubi pęknąć i tam się powoli sączy woda
marcinkoz2910
Members

Postprzez scigon » 18 gru 2011, o 23:23

raz na dwa dni(mniej wiecej co 200km) dolewam z litr wody , chyba za duzo jak na saczenie :kwasny: pod dywanikami w srodku mam sucho , wiec nie wiem co mogl bym jeszcze sprawdzic , i w sumie gdzie ta woda moze uciekac :kwasny:
scigon
Berbeć

Postprzez pablomed » 18 gru 2011, o 23:52

nie za dużo, woda natychmiast paruje, jakbyś miał czysty płyn pojawiłby się ślady po jego wysychaniu tam gdzie jest wyciek. Najczęstsze miejsca to wg prawdopodobieństwa: króćce przy głowicy przedni i boczny, połączenie do reduktora LPG jeśli masz, dolne rogi chłodnicy zwłaszcza strona kierowcy, pompa cieczy, metalowa skorodowana rurka biegnąca z przodu wokół silnika, zaślepka bloku z tyłu tzw brok. Macaj te miejsca palcem jak już uruchomisz silnik ale zanim mocno się rozgrzeje, może znajdziesz wilgoć.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)