Układ zaplonowy - kupiłem części

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez AdamPLSieradz » 9 lut 2012, o 21:36

Ok. 1000 km temu wymieniłem świecie na NGK oraz cewkę zapłonową ( Hans Price - podobno ogólnie nie najlepsza firma, ale akurat cewki robią dobre ), a dzisiaj kupilem : przewody Sentech ( chciałem Beru , ale cóż biedny uczeń nie ma kasy, a są one ogólnie nie najgorsze, zresztą do tej pory na takich jeździłem i było zdecydowanie ok ), kopułkę firmy Bremi oraz palec rozdzielacza Beru. Wiem że to trochę taka mozaika, ale myślę że nie najgorszych firm i trochę na tym pojeździ. Co o tym sądzicie?
AdamPLSieradz
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 9 lut 2012, o 21:42

AdamPLSieradz napisał(a):Co o tym sądzicie?

na elektrycznych rzeczach sie nie oszczedza :) a jak to mowia biedny kupuje dwa razy :)
Mogles te przewody kupic Beru na allegro mozna dostac w dobrej cenie (oryginaly)
Palec i kopułka dobra :) i tak trzeba po roku zobaczyc stan
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez AdamPLSieradz » 9 lut 2012, o 21:45

No tak , ale przewody Sentech to nie jest taka kaszana bo wiele osób je poleca :D zresztą zobaczymy, ale do tej pory kable tej firmy w moim aucie byly ok, żadnych problemów. Zawsze sa 2 lata gwarancji teoretycznie
AdamPLSieradz
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 9 lut 2012, o 21:53

Ja mialem Sentecha w passacie (jakies zelowe czy grom wie) to prawie zabily sprzedawce :) bo nie wierzył ze maja przebicie i chciał sprawdzić sm no i akurat przy cewce dostał strzała :) oddał mi kase i kupilem BERU :)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez AdamPLSieradz » 9 lut 2012, o 21:55

K@mil napisał(a):Ja mialem Sentecha w passacie (jakies zelowe czy grom wie) to prawie zabily sprzedawce :) bo nie wierzył ze maja przebicie i chciał sprawdzić sm no i akurat przy cewce dostał strzała :) oddał mi kase i kupilem BERU :)

straszysz mnie , oj straszysz , jeszcze trochę i się będę bał maskę podnieść. :D
Jestem dobrej myśli, jesli będzie źle to oddam je i od razu kupuje Beru XD
AdamPLSieradz
Badacz tematu

Postprzez trollu » 10 lut 2012, o 00:54

AdamPLSieradz napisał(a):Zawsze sa 2 lata gwarancji teoretycznie

tym samym tłumaczył się kumpel kupując Jamexy
ja dziękuję za tą gwarancję, no ale odpukać, na razie nie ma problemów z tego co wiem ;-) ciekawe tylko jak długo
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez AdamPLSieradz » 12 lut 2012, o 11:27

mam problem, otóż kabelki działają bardzo dobrze, ale kopułka i palec nie pasują do siebie :D tzn jak założę kopułkę to kręci sie ona jak na karuzeli i podskakuje no i oczywiscie auto gasnie. Chyba jednak powinny byc tej samej firmy, chociaz teoretycznie pasuja
AdamPLSieradz
Badacz tematu

Postprzez pawelek03576 » 12 lut 2012, o 12:13

AdamPLSieradz napisał(a):mam problem, otóż kabelki działają bardzo dobrze, ale kopułka i palec nie pasują do siebie :D tzn jak założę kopułkę to kręci sie ona jak na karuzeli i podskakuje no i oczywiscie auto gasnie. Chyba jednak powinny byc tej samej firmy, chociaz teoretycznie pasuja

złą kopułkę Ci sprzedali, jak kupujesz to idź z nią od razu do samochodu i przymierz jest ich co najmniej dwa rodzaje do 1.8 też tak kiedyś miałem
pawelek03576
Gaduła

Postprzez AdamPLSieradz » 12 lut 2012, o 12:15

Ale stara kopuka wygląda identycznie jak nowa. Jest to ten sam rodzaj
AdamPLSieradz
Badacz tematu

Postprzez pawelek03576 » 12 lut 2012, o 12:19

AdamPLSieradz napisał(a):Ale stara kopuka wygląda identycznie jak nowa. Jest to ten sam rodzaj

wygląda podobnie ale nie tak samo
pawelek03576
Gaduła

Postprzez AdamPLSieradz » 14 lut 2012, o 18:56

Faktycznie kolega wyżej miał racje - kupiłem drugą kopułkę tym razem Beru i rożnica w srodku jest - w tej pierwszej Bremi nie było dostatecznie dużo miejca na palec rozdz. i wywalało kopułkę. Teraz jest super. Dzięki za pomoc
AdamPLSieradz
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)