urwane kabelki od interfejsu bingo m

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez krisss.79 » 15 lip 2011, o 18:44

Witam.
Panowie mam problem,urwały mi sie kabelki od interfejsu bingo m i nie wiem jak je teraz podlaczyc ,w jakiej kolejnosci,jesli ktos kto ma ten interfejs moglby zrobic fotke ,bylbym bardzo wdzieczny.Pozdr
http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... 190ln.jpg/
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
krisss.79
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 15 lip 2011, o 20:29

prezesik
Members

Postprzez k-m-r1 » 16 lip 2011, o 00:14

tak jak masz swoje foto zrobione czarny za nim biały i prawdopodobnie zielony ostatni sprawdz jak masz we wtyczce przejscia to będziesz wiedział

aha osobiscie polecam kupić przewód od noki odbiąc koncówke przy telefonie i gotowe za 2 zł a sprzedają to jako interfejs za 30-40 zł ...

obecnie nie mam pod rękom około południa dopiero moge zerknąc w USB

[ Dodano: 2011-07-16, 00:17 ]
http://www.google.pl/search?q=pl2303

a jak tobie3 spieszno to w link i grafika
poszukaj a powinny byc takie jak twoje

ja cos troche inne kolory miałem
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez krisss.79 » 16 lip 2011, o 16:18

Dzieki panowie,na razie nic nie znalazlem jak to podlaczyc,trzeba robic metoda prób i błędów ,a jakbym podlaczyl to inaczej to spale interfejs?,

[ Dodano: 2011-07-17, 13:04 ]
Podlaczalem dzisiaj metoda prob i bledow i nic to nie daje,nadal brak komunikacji,moze jest jednak kto s kto ma taki sam interfejs o pokaze jak to podlaczyc.
krisss.79
Badacz tematu

Postprzez k-m-r1 » 17 lip 2011, o 23:31

zacznijmy odwyraznej foty gdzie zobacze jakie masz kolorki
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Kriss_Lodz » 18 lip 2011, o 00:00

w sumie tam są 4 kableki :) Tx, Rx, GND, +12, z wtyku do Bingo M można zrobić przejściówki na inne fejsy, kolory kabli masz takie same do centralki.

polecam zakup fejsa z kwmatic oparty jest na FDI a nie na atmelu który po jakimś czasie się rozjeżdża, koszt 45pln, ja sobie bardzo chwale, chociaż nie powiem, początki robiłem na kabelku własnej konstrukcji :) i też lata koszt w sumie z 9 pln.
Załączniki
rs--lpg_i_wtyczki_859_312.zip
(47.87 KiB) Pobrane 346 razy
Nie masz co zrobić z kasą ????

Zostań klientem stacji ASO :)
Kriss_Lodz
Czytacz

Postprzez krisss.79 » 20 lip 2011, o 10:46

Witam.Kable podlaczone jak nalezy ,ale sterownik nadal nie odpowiada,czy mozna taka plytke od usb kupic w elektronicznym?,znajomy podlaczal te kable i niby na wszystkich sciezkach jest sygnal,i mowil ze gdyby cos sie spalilo to sygnal bylby przerwany, a i plytka jest na diodach wiec ma zabezpieczenie,a sterownik nadal nie odpowiada :zly:
krisss.79
Badacz tematu

Postprzez k-m-r1 » 20 lip 2011, o 12:46

trzeba sprawdzic czy usb jest całe

[ Dodano: 2011-07-20, 12:57 ]
Reszta na pv

jak coś to wklej dla potomnych :P
k-m-r1
Weteran

Postprzez Kriss_Lodz » 20 lip 2011, o 21:57

krisss.79 napisał(a):Witam.Kable podlaczone jak nalezy ,ale sterownik nadal nie odpowiada,czy mozna taka plytke od usb kupic w elektronicznym?,znajomy podlaczal te kable i niby na wszystkich sciezkach jest sygnal,i mowil ze gdyby cos sie spalilo to sygnal bylby przerwany, a i plytka jest na diodach wiec ma zabezpieczenie,a sterownik nadal nie odpowiada :zly:

Nie warto bawić się w fejsy robione domowymi sposobami, kup fejs od kwmatic-a pod bingoM a przejśćówki zrobisz sobie sam wg. schematów które zamieściłem wyżej, aha jeśli chodzi o USB to niektóre wersje oprogramowania Bingo widzą tylko 3 porty, COM1-3 trzeba trochę pomieszać w ustawianiach portu COM, najlepiej przestawić na COM1, jeśli nie masz go fizycznie i jeśli nie używasz innych fejsów diagnostycznych.
Nie masz co zrobić z kasą ????

Zostań klientem stacji ASO :)
Kriss_Lodz
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)