Witam moj problem polega na tym ze z dnia na dzien instalacja przestała działac prawidłowo ( byłem u gazowników i powiedzieli ze trzeba ustawic tylko gaz i bedzie ok i tu jest problem bo panowie stwierdzili ze do ustawienia gazu potrzebuja podpiac sie do sondy lambda a sondy nie czyta ich komputer....oczywiscie powiedzili zeby jechac do elektryka..oczywiscie kupiłem nowa sonde znajomy elektryk wymienił sprawdził u siebie na komputerze ze czyta sonde pojechałem do gazowników i sie okazało ze sondy dalej nie czyta.. teraz nie wiem co zrobic czy jest taka mozliwosc ze moze byc uszkodzony komputer (sterownik od gazu) i to przez to nie czyta sondy czy moze którys z kolegów zna sie mniej wiecej na tym i mógłby cos poradzic dodam ze auto na benzynie chodzi prawidłowo i spalanie tez jest w normie oczywiscie najprosciej było by zmienic gazowników ale instalacje mam na gwarancji i nie widzi mi sie płacic za naprawe gdzies indziej doradzcie cos
[ Dodano: 2013-09-02, 19:19 ]
Koledzy a czy mozliwe jest ze vag nie czyta sondy poniewaz uszkodzony jest komputer (sterownik)