Uszczelka pod głowicą

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Uszczelka pod głowicą

Postprzez mlodystm » 11 kwi 2013, o 22:07

Witam. Może temat był wałkowany już setki razy, ale potrzebuje świezych informacji na ten temat

Posiadam golfika 3 1.8+lpg. Od pewnego czasu często ubywa mi płynu w chłodnicy, mechanik stwierdził, ze jest to wina pękniętej nagrzewnicy, zbagatelizowałem sprawę przez zime i nie chęc brania się za to z powodu braku garażu... Dziś przejrzałem autko i pod korkiem oleju zrobiła się biała maź , wyciągnąłem bagnet i jest to samo w sumie jest jej o wiele mniej w porównaniu do korka, ale jest. Czy to oznacza tylko i wyłącznie Uszczelke pod głowicą ? Jeżdze krótkie trasy do 30km dziennie
mlodystm
Czytacz

Uszczelka pod głowicą

Postprzez Paweu » 11 kwi 2013, o 22:10

mlodystm napisał(a):Może temat był wałkowany już setki razy, ale potrzebuje świezych informacji na ten temat

Przecież objawy walniętej uszczelki się nie zmieniają więc ? :-|

Odma była czyszczona?
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez mlodystm » 11 kwi 2013, o 22:12

Odma była czysczona, dodam, ze uszczelka pod głowica byłą wymieniana przez szwagra jakieś poł roku temu łacznie z olejem Lotosa

i jeszcze dodam, że węzyk od odmy nie jest taki sztywny tylko w jednym miejscu da się go leciutko palcem wcisnąć jakby miał takiego flaka, nie wiem czy to normalne czy nie
mlodystm
Czytacz

Postprzez kamilo9393 » 11 kwi 2013, o 22:22

Pachnie ci jak by sylikonkiem w Aucie? Słodki smak czuć w aucie? auto wgl nagrzewa się?

Możesz całkiem obejść nagrzewnice chwilA roboty kawałek rurki miedzianej i zamykasz obwód przed nagrzewnicą :) pozdro
Kamilo9393
kamilo9393
Berbeć

Postprzez mlodystm » 11 kwi 2013, o 22:24

Kamilo wiem, ale nie miałem czasu tego robić, wiem, ze leci gdzies płyn bo podłoga lekko mokra pod nogami kierowcy, ale czy to ma związek własnie z tą mazią w oleju ?
mlodystm
Czytacz

Postprzez kamilo9393 » 11 kwi 2013, o 22:36

Nagrzewnica Napewno, słuchaj omiń nagrzewnice i zobacz wtedy. Ja dziennie robię 60 km do pracy. Auto nagrzewa się jest różnica temperatur, woda skrapla się z zaciągniętego powietrza i umieszcza się w miejscach dostępnyach jak korek i pokrywa zaworów i bagnet. Ja mam uszczelkę zrobioną i mam tak samo. Płynu nie ubywa, omiń nagrzewnice i zobacz wtedy co się będzie działo. Nagrzewnica Jakieś 50 zł hurt SWAG i roboty dwa dni zobacz czy klapy są całe od nawiewu przy okazji sklej, pozdro :-)
Kamilo9393
kamilo9393
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)