uszczelka pod wtryskiem

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

uszczelka pod wtryskiem

Postprzez lewykamil » 7 lis 2013, o 19:22

witam. w moim golfiku wystpeuje problem na zimnym silniku dlugo kreci i odpala tylko na gazie, czasem ale opala od razu ale rzadko i tylko na gazie. jak już się dobrze nagrzeje to można przełączyć na benzynę zgasić odpalic na benzynie. gdy jest ciepły to odpala dobrze na gazie czasem od kluczyka czasem mała chwilę kreci. przestawialem trochę aparat i problem znikał na krótką chwilę koło 3 tygodni. zdjalem obudowę nad wtryskiem i kolega mi powiedział że golfikowi dmucha na uszczelce pod wtryskiem i paliwo za szybko dostaje zapłonu czy jakoś tak i że jak to wymienie to będzie ok, w sklepie mi pokazali jak wygląda ta uszczelka czyli pierścień gumowy pod wtrysk. jak sądzicie czy wymiana tego pierścienia rozwiąże te problemy odpalania na benzynie oraz na gazie?
Lewykamil
lewykamil
Berbeć

uszczelka pod wtryskiem

Postprzez k-m-r1 » 7 lis 2013, o 23:57

raczej nie

odepnij czujnik temperatury i odpalaj na zimnym

ewentualnie pozostaje ustawienie na zniki sprawdzenie czy OK i dalej ustawienie aparatu na lampe a nie na oko
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez ogi83 » 8 lis 2013, o 02:01

tak czy siak pod wtryskiem nie powinno nic dmuchać
ja z kręcenia aparatem się wyleczyłem, można więcej złego niż dobrego zdziałać
jak pisze kolego k-m-r1 czujnik temp może fiksować, a jest on odpowiedzialny za wiele rzeczy
ogi83
Berbeć

Postprzez lewykamil » 8 lis 2013, o 11:18

Dobra wymiana czujnika to nie problem ani wydatek duży. Ale czy to odpowiada za to że na benzynie nie chce odpalić na zimnym? Jak ciepły to ok na benzynie, ale wczoraj powtórzył mi się problem jeden gdy włączyłem z gazu na benzynę otóż po ponownym przełączeniu na gaz musiałem przelecieć ze 200 metrów na luzie i z naciśniętym pedałem gazu na połowę żeby się wkręcił na obroty. To akurat jest mało przeszkadzające gorzej z tym że nie odpala na benzynie :kwasny:
Lewykamil
lewykamil
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)