Uszkodzoną mam CEWKA REDUKTORA pomocy.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez napster » 23 maja 2009, o 10:23

Witam, mam MK3 1.8 ABS silnik + LPG, ostatnio jak podnioslem maske zauwazylem ze mam peknieta dosyc mocno obudowe od Ceweki Reduktora tak peknieta ze widac zwoje miedziane, dzwonilem do Gazownika koszt wymiany takiej cewki to 45 zł fiorym Tomasetto albo jesli cewka jest dobra to kosz naprawy czyli lakierowanie izotermiczne czy cos takiego wychodzi 5zł, ale juz nie o to chodzi powiedzcie mi dordzy koledzy czy to ma jakis wplyw na dzialanie instalacji LPG czy nie? no i czy lepiej wymienic ja czy polakierowac zeby sie wilgoc nie dostala tam? pomozcie?
Nie Ma To Jak Moja Golfina :)))
napster
Czytacz

Postprzez prezesik » 23 maja 2009, o 12:17

samemu polakieruj, aby osłonić zwoje. Jeżeli cewka spełnia swoje zadanie, jest sprawna to nie ma sensu wdawać się w koszty i wymieniać.
prezesik
Members

Postprzez dziabi3 » 23 maja 2009, o 22:09

kup taśmę samo wulkanizacyjną koszt około 5 zł i owiń mocno naciągając ją tak aby spowodować jej wydłużenie o około 30%

a ona sam pod wpływem temperatury z reduktora się zwulkanizuje i sklei w całość w gumowa powlokę

a poszukaj na allegro bo morze coś dostanie za 20 zł
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Postprzez napster » 24 maja 2009, o 14:59

gdzie moge dostac taka taśme lub jakis lakier co sie robi ? na allegro to same izolacyjne sa wie ktos moze?
Nie Ma To Jak Moja Golfina :)))
napster
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)