VW G3 - LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

VW G3 - LPG

Postprzez Mormo_VanShadow » 25 mar 2014, o 14:07

Witam, jestem nowy jesli chodzi o Golfika jak i o instalacje LPG, a mam taki maly problem. Od pewnego czasu auto nie chce mi sie przelaczyc na gaz. Wczesniej wystarczylo odpalic lekko obroty podkrecic i pstryk juz jest na gazie. Teraz dzieje mi sie tak ze mimo obrotow to male urzadzenie (sterowniczek) tylko lekko pstryka lecz to jest cos bardziej jak by sie zwarcie robilo. Potrzebna mi szybka pomoc bo jutro mam do przejechania ponad 200km nim a sami wiecie - moje auto to pojade moim.

Drugi problem. Tylna wycieraczka pali mi bezpiecznik od wycieraczek. Przednie dzialaja normalnie a gdy tylko uruchomie tylne to od razu pali bezpiecznik 10. Wczesniej spalilo nawet 50 ktora byla obok. Nie pamietam teraz NR lokalizacji ich.

Prosze o szybka pomoc, to naprawde pilne. Dziekuje :)
Nowy Fan VW Golf3 :)
Mormo_VanShadow
Berbeć

VW G3 - LPG

Postprzez benek » 25 mar 2014, o 15:47

co do instalacji gazowej możesz spróbować przełączyć ją na krótko ?
Na parowniku jest taki czujnik z którego wychodzą dwa przewody należało by je razem złączyć powinien się przełączyć jeżeli tak masz wtedy ten czujnik do wymiany /
to nie świat mknie do przodu
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
benek
Gaduła

Postprzez adams » 25 mar 2014, o 21:51

benek napisał(a):Na parowniku jest taki czujnik z którego wychodzą dwa przewody

O ile wogóle takio czujnik u Mormo_VanShadow wystepuje ? Nie pomyl się i nie złącz przewodów na elektrozaworze na reduktorze :-)
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Mormo_VanShadow » 25 mar 2014, o 22:32

Z gazem juz sobie poradzilem :) byla to jednak wina tej skrzyneczki od Benzyna/Gaz. Ale z wycieraczkami dalej sobie nie moge poradzic. Moze wy mi powiecie ktore kabelki przy kierownicy sa od wycieraczek tylnych ? Sa one mi nie potrzebne wiec moge smialo ciac kable ;p
Nowy Fan VW Golf3 :)
Mormo_VanShadow
Berbeć

Postprzez Reiven » 26 mar 2014, o 11:54

Może raczej sprawdź wiązkę tylnej klapy w tej gumie między autem a klapą.
Wiązka się przetarła od zaginania i robi zwarcie.
VW Power
Reiven
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pablomed » 28 mar 2014, o 21:04

Mormo_VanShadow, zacznij od wykluczenia zwarcia w samym silniku wycieraczek, odłącz mu wtyczkę i spróbuj włączyć, nie spali się bezpiecznik to winny silnik, na szrocie są tony tego. Spali się ponownie, to szukasz zwarcia w instalacji, najpierw w przelotce do klapy jak wyżej napisano.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)