VW Golf 1.4 LPG nie odpala ?

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Maczo199 » 23 sie 2011, o 13:56

Witam,

Nie cały tydzień kupiłem Golfa III 1.4 z LPG (1994r)

Otóż przez cały ten dzień gdy go kupiłem jeżdził na gazie i na benzynie i bez problemów odpalał, na następny dzień już miał problemy odpalić a dziś,wczoraj nie chce już odpalić .
Sprawdzałem już cewke, świece, kable, kopułke i działają (sprawdzałem na drugim samochodzie cordobie) .

Wie lub może ktoś miał podobny problem taki jaki ja .

Z góry dziękuje za odp.

Pozdrawiam .
Maczo199
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 23 sie 2011, o 15:58

rozrusznik kreci? iskre podaje paliwo jest i dochodzi?
zapalałes na zaciąg
iskre sprawdzamy na aucie zdejmij przewów z kopułki srodkowy i albo w nocy odsun osłonke <nie polecam>
lub wkładasz swiece sadzaszkogoś i niech prubuje odpalic a ty zobaczysz iskre to jest ok swiece kłądiesz na silniku czesci metalowe i nie dotykasz bo bedziesz podskakiwał :lol:

jest iskra to teraz paliwo jest w baku?
słychac pompke? podaje paliwo?
jak nie podaje to awaryjnie na lpg
jaka instalacja?
skoro jest paliwo i iskra to bedzie chodził jakkolwiek ale powinien
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Maczo199 » 29 sie 2011, o 17:46

Rozrusznik kręci, iskra jest, słychać pompę paliwa ale paliwo nie dochodzi do gaźnika .

Dziś dolałem 6l paliwa do baku i trochę do gaźnika i odpalił .

Zobacze rano czy odpali i dam znać .
Maczo199
Berbeć

Postprzez trojeczkaGT » 29 sie 2011, o 17:52

maczo jezeli paliwo nie dochodzi to moze ma wstawione zabezpieczenie na pompke paliwa ? ja takowe odkrylem przed przypadek i poprzedni wlasciciel nie wiedzial nawet o nim :D wiec moze nacisnales i nie odpala dlatego ? swieca kontrolki od gazu lub benzyny ?
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)