VW GOLF 3 (1.6 B+G 1993R.)

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez SkoliMecO » 22 wrz 2009, o 02:07

Witam wszystkich, mam problem ze swoim autem gdyż tracę moc silnika. Jak jadę na benzynie i przyśpieszam to auto zaczyna mi zamulać, na LPG mi się to nie zdarza czasami szarpał ale to przez przewody które wymieniłem gdyż miały przebicie i w nocy było widać jak iskrzyły. Kupiłem też świece NGK podobno najlepsze do samochodów z instalacją LPG lecz problem z benzyną pozostał ten sam. Zastanawiam się nad wymianą filtru oraz pompy paliwowej ponieważ słyszałem, że przy silnikach z instalacją LPG często siadają szczególnie jak się odpala na samym gazie. Nie wiem czy to akurat to. Proszę o doradzenie gdyż nie chcę ponosić zbędnych kosztów.

Na forum kazdy widzi Twoj post, nie musisz go kolorowac :P
Ostatnio edytowano 22 wrz 2009, o 22:06 przez SkoliMecO, łącznie edytowano 1 raz
SKOLIM™
SkoliMecO
Berbeć

Postprzez prezesik » 22 wrz 2009, o 21:51

pierw wymień sam filtr paliwa, może jest zapchany - koszt niewielki a już będziesz miał głowę spokojną, że masz wymieniony. Jak się poprawi to jasna sprawa, jak dalej to samo to kombinuj z pompą paliwową. Może też być zapchany wtrysk paliwa.
prezesik
Members

Postprzez K@mil » 22 wrz 2009, o 22:08

SkoliMecO napisał(a):Zastanawiam się nad wymianą filtru oraz pompy paliwowej ponieważ słyszałem, że przy silnikach z instalacją LPG często siadają szczególnie jak się odpala na samym gazie.

Zawsze trzeba miec benzynki troszke wiecej niz rezerwa czyli okolo 10litrów... wtedy pompa paliwa nie dostaje po pupce :P

Co do braku mocy na benzynie to najpierw wymiana filtra... pozniej mozesz dac resa golfikowi... czyli odlaczyc akumlator na noc i pozniej dac mu pochodzic na niskich obrotach...

Jesli wymiana filtra nie pomoze to trzeba bedzie jechac sprawdzic czy pompa dalej dobre cisnienie paliwka :P no a jesli bedzie wszystko okej no to trzeba bedzie podlaczyc go pod komputer Vag :P
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez pablomed » 22 wrz 2009, o 22:20

Zacznij od resetu sterownika silnika bo to najprostsze. (odłączenie klem od akumulatora, podłączenie na powrót - musi być zimny, zapalenie auta i zostawienie na benzynie aż do pełnego zagrzania). Pomoże - to sterownik łapie błędy od LPG - pełno porad znajdzisz co zrobić. Nie pomoże - to jak koledzy piszą wyżej
pablomed
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)