Wbicie instalacji Lpg w dowód rejestracyjny.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Golf Maniak » 29 mar 2014, o 11:41

Z góry przepraszam jeśli temat był "wałkowany" ale przyznaje się cierpię na lenistwo brak czasu by móc siąść i przeszukiwać forum.

Jak w temacie.Planuję założyć do swojego vw instalację lpg i chciałbym mieć wszystko na legalu w papierach.Domyślam się że po założeniu owej instalacji trzeba udać się na stację kontroli pojazdów jakie muszę posiadać ze sobą dokumenty?(mam używaną instalację z drugiego vw który poszedł na żyletki tylko posiadam do niej kwit na legalizację butli lpg) przegląd wygląda jak w przypadku przeglądu pokolizyjnego(tzn rozszerzony?).A następnie zapewne udaje się do UM z papierkiem ze stacji diagnostycznej i dokonuję wpisu w dowodzie(tutaj pytanie ile trwa zmiana danych w dowodzie rejestracyjnym i jakie są orientacyjne koszty owej operacji?).Będe wdzięczny za opisanie krok po kroku wszystkich spraw z tym związanych (aczkolwiek pewnie wszystko opisałem wyżej :) ).
Golf Maniak
Members

Rocznik: 1997
Silnik: 1595 AFT
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez k-m-r1 » 29 mar 2014, o 18:05

udajesz sie do wydzziału komunikacji

by wbili w dowód 30 minut u mnie trzeba miec fakture z zakładu montującego który to zamontował na fakturze dane auta
i swistek o ważnosci butki

całość zajmuje wypełnienie wniosku zaznaczenie żę przystosowany do LPG
skłądasz wniosek dowódy wlascicieli auta
miekki dowód twardy i chyba opłata 36 zł u mnie

po 30-1 godz dostajesz zpowrotem

zerknij jak jest u Ciebi czyli jedz i zapytaj bo co urząd to inaczej z opłatąi czasem
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Golf Maniak » 29 mar 2014, o 19:35

Dziękuje za opdowiedz :) Własnie takowej odpowiedzi oczekiwałem :ok: .
Golf Maniak
Members

Rocznik: 1997
Silnik: 1595 AFT
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pablomed » 1 kwi 2014, o 13:36

Tylko jednej sprawy nie wyjasniłeś: czy montować będziesz w zakładzie uprawnionym czy samodzielnie. Bo w drugim przypadku nie dostaniesz faktury ot tak, orientacyjnie kosztuje to koło 3 stówek ale wiadomo: trzeba pojeździć popytać.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)