napewno świece kiedy ostatnio wykrecałem to były niestety "okopcone" czarne. co do wtrysku to sprawdze go bo kiedys grzebałem w nim ale wydaje mi sie ze to nie on bo przecież gdyby to był wtrysk to na stojącym samochodzie po przegazówce tez by było chyba słychac ten dzwiek a tu cisza, dopiero jak jade i to np. jade na 2 tys obrotów na 5m biegu i mu cisne, czyli pod obciązeniem....a dzwiek dochodzi jakb y centralnie z silnika nawet bardziej od strony kierowcy.hmn no musze sprawdzic ten zapłon i rozrząd..
co do ON to przynajmniej z opowiadan wujka i taty były przypadki przytarc silnika
[ Dodano: 2011-11-22, 19:49 ]
paxstor napisał(a):Diego, możliwe ze przytarły ci się tłoki na tej benzynie i od tego masz te stuki, jak się silnik rozgrzeje to cichnie trochę??
co do tego to dzis wydawało mi sie ze na zimnym silniku mniej to słychac...na rozgrzanym bardziej
[ Dodano: 2011-11-23, 17:36 ]
tak na zimnym mniej słychac dzisiaj tez to sprawdzalem. Bylem u jednego mechanika powiedział mi ze to panewka... ale nie wiem pojechalem jeszcze do drugiego(podkreslam oboje dobrzy wachowcy) drugi powiedzial ze jaka panewka on twierdzi ze zaplon przestawiony... w piatek albo pon pojade ustawic zplon to sie okaze:) oby to bylo tylko to. jeszcze pytanie jedno chcialbym sprobowac sam wymienic uszczelke pod glowica...
co potrzebuje i przy okazji co warto wymienic jesli juz zrzuce glowice,napewno uszczelniacze na zaworach bo lyka olej i co jeszce
? ten pierwszy mechanik za wymiane uszczelki powiedzial mi 700 zl
dlatego mam nadzieje ze uda mi sie samemu, no z pomoca moze szfagra:) czekam na odp co trzeba i jak zrobic zeby bylo GIT
[ Dodano: 2011-11-24, 19:20 ]
jedno co jeszcze zauważyłem... dzis postanowiłem przeczyscic obudowe wtrysku i troche wtrysk. przy okazji zdjalem osłone filtra powietrza i sm filtr. okazalo sie ze jest czysty bez oleju....jezdze na nim jakies 4, 5 miesiecy. wczesniejsze filtry byly wszystkie upaprane olejem...zastanawiam sie co moze byc tego przyczyna...
?????zawsze mokry od spodu filtr czyli olej musial przedostawac sie dolem obudowy i dolnym wezem a nie tym gornym ktory idzie od wtrysku???? a teraz nie ma oleju na filtrze jest sucho... jakies porady;)?????????/
[ Dodano: 2011-11-25, 19:31 ]
Niestety widze ze brak postów:( hmn moze jeszcze jakies pomone bedą:) a tymczasem bylem z furą o mechanika i wystarczyło faktycznie tylko zapłon ustawić:))
juz nie brzeczy ten dzwięk ale niestety samochód słabiej się zbiera tak do 3tys jakby go zamlało a pozniej puszcza...ale mam nadzieje ze to wina uszczelki pod głowica którą mam ewidentnie do roboty bo cieknie juz olej z przodu bloku silnika na szerokosci 3 swiec ktore dzis odkrecilem i niestety sa podlane olejem.3 podlane a tam gdzie nie ma wycieku na jednej jest sucha swieca:) więc mam nadzieje ze zrobienie uszczelki i wymiana swiec kabli i kopułki i bedzie Gitara;P:) co o tym myślicie?????/