Witam dziwny dzwięk

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Witam dziwny dzwięk

Postprzez Diego » 19 lis 2011, o 02:49

WITAM. Na wstepie Pzdr wszystkich. dawno mnie tutaj nie było.:) otóż moj problem polega na tym gdy jade samochodem na benzynie, przy niskich obrotach przy przyspieszaniu(na wyzszych ob.mniej slychac) słychac jakby z silnika dziwny metaliczny dzwiek jakby obijały sie opiłki metalu lub jakis terkot,cos w tym stylu. słychac to tylko na benzynie przy pr\yspieszaniu, na gazie jest spokoj ,cisza. zaczeło sie to dziac dawno dgy kupilem od znajomego felerna benzyne, co sie pozniej okazalo z bardzo mała ale jednak domieszka ropy... :-/ prosze o pomoc i jakies podpowiedzi bo nie wiem co robic z silnikiem. wiem ze sa rozne posty na temat stukania itp ale szukalem i nic odpowiedniego nie znlazlem...jesli jednak jest to z gory przepraszam ale jest troche poźno :oops: awkoncu udalo mi sie do was napisac.:)
Diego
Czytacz

Witam dziwny dzwięk

Postprzez sergiusz115 » 19 lis 2011, o 11:47

nalej do pełna benzyny i jeździj na benzynie, może pomoże
sergiusz115
Czytacz

Postprzez trollu » 19 lis 2011, o 11:59

odrobina ropy nie powinna zaszkodzić silnikowi, jak przepłucze silnik czystą benzyną powinno być ok
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Poldek » 19 lis 2011, o 14:00

U mnie tez sie wlasnie takie cos dzieje na benzynie a na LPG cisza....
moj-golf/czerwony-mk3-1-6-t34903.html
Mój MK3 RED! Setup na 2012!
Poldek
Fanatyk

Postprzez Diego » 19 lis 2011, o 19:36

No tak z tym ze próbowałem już "przejeździc" silnik na benzynie ale dalej to samo. Filtr paliwa wymieniłem, pompa pal.też była wymieniana w tym okresie i kicha. nie wiem co dalej robic :-? znawcy proszę o jakieś dalsze porady :-P ;-) może to wtrysk albo cos. przydała by się opinia fachowców.. :luka: obawiam się ze to może byc jakieś pierscinie lub cos innego w silniku :cry: czekam na pomoc
Diego
Czytacz

Postprzez trollu » 20 lis 2011, o 01:51

jakby pierścienie padały to by pewnie olej rzarł. spróbuj zbadać z jakich okolic dobiega odgłos
trollu
VIP

Postprzez Diego » 21 lis 2011, o 00:24

Wyczytałem że może to byc wina przestawionego zapłonu... kurde moze powinienem inny tytul napisac moze wiecej osób by sprobowało pomoc bo narazie to slabo idzie...dzieki trollu i reszta :ok: dzwiek słychac jakby od strony kierowcy centralnie jakby w silniku w srodku...
Diego
Czytacz

Postprzez trollu » 21 lis 2011, o 01:31

chyba nie stuk bo ponoć jak słychać to koniec :hyhy:
trollu
VIP

Postprzez paxstor » 21 lis 2011, o 01:45

Diego, możliwe ze przytarły ci się tłoki na tej benzynie i od tego masz te stuki, jak się silnik rozgrzeje to cichnie trochę??
paxstor
Members

Postprzez trollu » 21 lis 2011, o 18:32

paxstor napisał(a):możliwe ze przytarły ci się tłoki na tej benzynie i od tego masz te stuki, jak się silnik rozgrzeje to cichnie trochę??

że niby tłoki się przytarły i mają luzy czy coś? poza tym ciężko żeby silnik sie przytarł na benzynie z ropą, to nie denaturat.
trollu
VIP

Postprzez Diego » 21 lis 2011, o 18:46

jutro albo po jutrze jade do wachury od Vw i ogolnie bardzo dobrego mechanika znajomego wiec powinienem sie dowiedziec:) jak cos to naisze co i jak :-P ale mi tez sie nie wydaje zeby od domieszki ropy sie przytarły tłoki. no zobaczymy
Diego
Czytacz

Postprzez paxstor » 21 lis 2011, o 22:46

trollu, mi się silnik na oleju castrolu przytarł to niby nie mógł by na benie?? nie będę tu w zbędne dyskusje wchodził, ale swoje wiem, nie mówię tu o zatarciu tylko przytarciu zrobię ci zdj co się dzieje z tłokiem jak się leje lipnego paliwa z dolewkami, no i druga sprawa nie jesteś pewien czy tylko ropa była dolewana, ja tylko zasugerowałem takie coś...
paxstor
Members

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)