Woda w kopułce

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Woda w kopułce

Postprzez juby666 » 21 sty 2013, o 21:45

Witam Panowie i Panie :) . Mam taki problem teraz przy tych temperaturach . Golfik po stoi 1 dzień nawet może nie i jak się rozgrzeje a ja chwilę postoje w miejscu (nawet 5-10 min) na odpalonym silniku to zaraz mi zaczyna się dławić i szarpać . Przyczynę oczywiście znam jest to taka para skroplona w kopułce ( kropelki wody ) gdy to wytrę jest wszystko super . Pytanie jest takie czy to normalne że przy takiej pogodzie tak się dzieje ? . Jeżeli tak to może są jakieś sposoby na walkę z tym ?. Dodam że kopułka i palec są nowe firmy beru .
juby666
Czytacz

Woda w kopułce

Postprzez trollu » 23 sty 2013, o 17:32

a robisz krótkie trasy czy jakieś dłuższe?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Imper » 23 sty 2013, o 18:35

bez zbaczenia czy robi krotkie czy dlugie trasy problem nie powinien wystepowac. Na poczatek jezeli masz mozliwosc podmien kopulke zeby wykluczyc jej ewentualna wade fabryczna. Nastepnie jezeli to nie pomoze proponuje zabrac sie za aparat zaplonowy. Zerknac gdzie ewentualnie wilgoc moglaby sie dostawac
Imper
Members

Postprzez juby666 » 23 sty 2013, o 21:13

No chyba częściej krótkie .Właśnie myślę że to wina aparatu bo tam jest tak wilgotno . Na pewno nie kopułka bo na starej miałem identycznie z tym że stara była topran (czy jakoś tak) a nowa beru (zakładam że to dość dobra firma i nie powinno być źle) . Latem zero problemu przez całe lato zrobiłem kolo 10 tys. i nic a teraz zimą i to jeszcze gdzieś przed świętami problem dopiero wystąpił .
juby666
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)