Koledzy mam taki problem od jakiegoś czasu, że jak jadę moim golfikiem to od 60km/h silnik zaczyna głośniej pracować niż zawsze ( jakby wył).. na początku było tak tylko przy prędkości 60km/h, następnie wróciło wszystko do normy. po jakimś czasie wyje od 60 wzwyż.. co może być usterką, przyczyną? i jaki koszt z tym się wiąże? Czy mogę normalnie jeździć jak tak się dzieje?
czy jesteś pewny że to z silnika wyje? może łożysko z przodu huczy, z silnika taki odgłos może dochodzić jak ma za ubogą mieszankę, dobrze by było nagrać jak to buczy, skoro masz powyżej 60KM/h takie buczenie to sądzę że to nie z silnika bo tak to by ci i na wolnych wył
miałem tak w Passacie przyczyny nie poznałem ale silnik poszedł do sprzedania i chłop do mnie dzwonił ze chodzi idealnie i po skrzynie biegów jeszcze pojechał zastanawiało mnie czy to nie wina gazu albo wtrysku na trasie było to uciążliwe
A wyje jak wciśniesz sprzęgło , może to być wina łożyska lub docisku .
Sprawdź w trakcie jazdy no i sprawdź olej w skrzyni . Proponował bym jeszcze
obejrzeć łożyska w alternatorze mogą stawać a jak masz dobry pasek to nie piszczy a łożyska po prostu wyją
Miałem podobnie. Przy małej prędkośći było OK, ale im szybciej jechałem tym głośniej "wyło". Myślałem że to wina skrzyni biegów, ale okazało się że to łożysko w tylnym kole. Prpopnuje sprawdzić łożyska.