Wyłacza się LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Wyłacza się LPG

Postprzez pietrasiak2 » 29 sty 2012, o 09:12

Witam wczoraj powstał u mnie taki problem.Jechałem na benzynce i w momencie przełączenia na
gaz (załączenia bo słyszałem cewkę w zbiorniku) wyłączył się sterownik tzn zgasły kontrolki.
Dodam że przejechałem po zatankowaniu 30 km i gaz tankuję na jednej stacji. Po przyjechaniu
do domu wstawiłem autko do garażu , ubrałem się i poszedłem obejrzeć może coś z masą lub bezpiecznik , włączyłem zapłon i się zameldował odpaliłem i ręcznie starałem go przełączyć.
Efekt ten sam pstryk i nie ma kontrolek. Może ktoś z Was miał taką przypadłość.
Dodam , że 2 tyg temu byłem u gazownika i elektryka powymienialiśmy masy , przewody
plusowe i nowe oprawy bezpieczników do gazy . Dziś jest niedziela warsztaty są pozamykane
może udało by się jakoś usunąć tą usterką. :zalamany: :zalamany: :zalamany:
pietrasiak2
Members

Wyłacza się LPG

Postprzez trojeczkaGT » 29 sty 2012, o 11:04

trzeba by bylo samo centralke (pstryczek od lpg) wymienic podmienic na inny czesto sa tam wlasnie problemy albo na wtyczce albo w srodku pstryczka ja mam kilka ( z demontarzu aut z lpg) wiec podmienilem i dziala u mnie np to kostka byla winna.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)