Wyłączanie pompki paliwa na LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez kapral121 » 10 gru 2013, o 13:16

Witam ! Jeżdżę golfem 94 1,4 z instalacja LPG Bingo.. Zauważyłem ostatnio że np kiedy wleje do baku około 5 litów benzyny to po przejechaniu 250 km na LPG Benzyna się kończy... Czy w czasie pracy silnika na LPG pompka paliwa powinna się wyłączyć ? I jeszcze jedno pytanie... Zapaliła mi się rezerwa paliwa zatankowałem około 15 litrów i strzałka nawet nie drgnęła... Dotankowałem jeszcze ze 2 razy po 4,5 litra i wskaźnik stoi w tym samym miejscu.. Myślicie że pływwak mogł gdzięs przymarznąć ?
kapral121
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 10 gru 2013, o 22:53

jak była woda to przymarznie ale nikt nie wie gdzie tankujesz

jeśli instalacja dobrze zrobiona powinno odciąc podawanie paliwa na wtrysku

pompka paliwa z reguły pracuje jak jedziesz na LPG chyb że odetniesz jej zasilanie poprzez wstawienie przekaznika w układ
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez kapral121 » 10 gru 2013, o 22:56

A jak sprawdzić czy paliwo jest podawane do wtrysku podczas pracy silnika na LPG ?

W weekend wyjme pływak i zobacze co i jak..
kapral121
Berbeć

Postprzez pablomed » 11 gru 2013, o 11:45

Benzyna może dostawać się do silnika mimo odcięcia zasilania wtryskiwacza w dwóch przypadkach: pęknięta membrana regulatora ciśnienia paliwa, lub zużyty nieszczelny wtryskiwacz. Dość trudno praktycznie to stwierdzić. Możesz po wyłączeniu silnika zajrzeć do wnętrza wtrysku czy paliwo nie kapie, jeśli tak - rozwiązanie najtańsze to wymiana wtrysku na używany. (ok 100-150 zeta), bo kupno oddzielnie samego wtryskiwacza lub membrany się nie opłaca .
pablomed
Members

Postprzez k-m-r1 » 11 gru 2013, o 17:36

w sumie można zerknąc na wtrysk to fakt
zerknij rano jak będzie zimny silnk co by paliwo nie odparowało

przekrec kluczyk na 1 pozycje
pompka PB pracuje tloczy
poczekaj z 2 minuty i zerknij czy nie jest mokry wtrysk
i zerknij pod auto czy przewody są całe oraz wszystłi laczniki na rurkach bo czasem kapie a nie widac
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)