Wysokie obroty po ustawieniu zapłonu

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez czapacarp » 19 lip 2013, o 18:29

Witam serdecznie. Koledzy mam taki problem, od jakiegos czasu samochód był mułowaty ( słabo sie wkrecał na obroty itp..) pojechałem do elekrtyka i powiedział ze zapłon do regulacji :D pomajstrował i fakt teraz samochod super chodzi na benzynie i na gazie az jestem w szoku..tylko od wizyty obroty na luzie wachaja sie w granicach 1600-2000 powiedział obroty same sie ustabilizuja.. Wiec czy to normalne ze po ustawieniu zapłonu obroty utrzymuja sie na takim poziomie i czy to z czasem sie samo ustawi ?? dziekuje za pomoc z góry
czapacarp
Berbeć

Postprzez prezesik » 21 lip 2013, o 06:53

Zrób reset ECU. Zdejmij klemę plusową na 15 minut, komputer wtedy się zreseruje i będą wykasowane błędy. Po podłączeniu klemy uruchom zimny silnik i niech sobie chodzi, aż do włączenia wentylatora. Tylko UWAGA! podczas pracy silnika nie tykaj pedału gazu, niech sobie silnik chodzi, bo podczas tego sterownik jakby "uczy się od nowa", zapisuje nowe nastawy.

Napisz jaki efekt.
prezesik
Members

Postprzez czapacarp » 21 lip 2013, o 18:29

Własnie zrobiłem jak kolega mowił po operacji na benzynie wszystko ładnie chodzi obroty na oko miedzy 900-950 natomiast po przełaczeniu na gaz obroty wynosza 1500 i utrzymuja sie na tym poziomie przez jakies 20 sekund i raz wracjaja do odpowiedniego poziomu a raz nie :) wiec jutro podjade ustawic gaz i bedzie wszystko w porzadku :D Dzieki za pomoc
czapacarp
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)