Wysokie obroty .

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Wysokie obroty .

Postprzez Okonik5 » 2 paź 2013, o 19:09

Mam problem taki . Przy ilu stopniach sie powinno przełączać na gaz ? mam starą instalacje i muszę ręcznie przerzucać na gaz . Po odpaleniu i od razu przełączeniu na gaz ma fest wysokie obroty , dopóki się nie zagrzeje , poźniej chodzi spokojnie . Ale problem jest tez na benzynie że raz ma wysokie , raz ma ok a raz ma pół na poł . Cewka , kopułka , palec są nowe .
Okonik5
Badacz tematu

Wysokie obroty .

Postprzez pablomed » 2 paź 2013, o 22:12

Okonik5, opinie przy jakiej temperaturze przełączać są różne, moim zdaniem możesz to robić jak tylko silnik chwilkę popracuje, praktycznie ja odpalam podjeżdżam pod bramę wyjeżdżam zamykam bramę i już przerzucam na LPG.
Koszt przerobienia instalacji na taką żeby się sama przełączała przy zwiększeniu lub zmniejszeniu obrotów to koszt założenia przełącznika np Lecho WRM jakieś 4 dychy plus montaż bardzo łatwy.

Natomiast problem z tymi obrotami na benzynie - o ile to silnik z wtryskiem jednopunktowym ABU lub AEA jest wielokrotnie opisany, może chodzić o błędy łapane od LPG, pomaga reset sterownika silnika wszystko opisane na forum. Inna przyczyna to nieszczelna podstawka wtrysku jeszcze inne przyczyny rzadziej.
pablomed
Members

Postprzez Okonik5 » 2 paź 2013, o 23:05

Bo ten problem z obrotami jest bardzo uporczywy . Stoisz na światłach i wszyscy na ciebie się patrzą . W tamtą zimę było wszystko ok . W lato tez od razu przełączałem na LPG . A teraz muszę czekać aż się zagrzeje . Może to również być krokowy ? Albo świece , bo z tego co wiem to bardzo dawno nie były zmieniane . Już nie wiem co zrobić
Okonik5
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)