Witam,
W moim golfie 1.8 abs(chyba), w sobotę rano po odpaleniu auta cały olej z silnika nagle znalazł się na ścianie, po obejrzeniu co się stało zauważyłem że uszczelka od filtra oleju wystaje i cały filtr się przekrzywił przez co olej wystrzelił, jako że golfa kupiłem niedawno stwierdziłem, że pewnie filtr pamięta niemca jeszcze. W poniedziałek wymieniłem filtr wlałem nowy olej, wyczyściłem silnik z resztek oleju umyłem podłogę w garażu, wszystko ładnie pięknie, cały poniedziałek i wtorek wszystko było dobrze zrobiłem coś koło 250 km, myślałem że już po sprawie, a dzisiaj przed chwilą znowu olej wystrzelił z tego samego miejsca, macie pomysł co to może być? Dodam jeszcze, że rano odpalam go na benzynie i chodzi nie równo jakby nie na wszystkie gary, albo jak by nie było poduszek od silnika i muszę mu trzymać gaz żeby nie zgasł, po przełączeniu na gaz jest normalnie, jak raz się nagrzeje to potem już cały dzień na benzynie odpala i jeździ normalnie. Nie wiem czy jedno z drugim ma coś wspólnego, proszę o pomoc bo już nie daje rady z tym autem. Z góry dzięki za pomoc.