kolejne pytanie ode mnie odnosi sie do spalania benzyny. z komputera pokładowego wynika że na rozgrzanym silniku nie schodzi poniżej 11 litrów a na zimnym silniku jak odpalam na benzynie to pokaże 99.9 L (ruski czołg) i silnik nie równo pracuje dostaje za dużo paliwa moim zdaniem ;D jak się pozbyć tej usterki dodam że sonda lambda nówka sklep może jakiś błąd komputera jakiś sterownik ?
dlatego ja wywalilem mfa tzn wstawilem licznik bez mfa i juz jezdze i tankuje jeden litr w ta czy w ta nie robi roznicy. chcesz oszczedzac wsiadaj do autobusu lub kup auto o pojemnosci 1 L
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trójczynaGT. ja sie nie pytam o autobusy jeśli się jarasz autobusami to proszę bardzo... nie chce głupich wskazówek tylko konkretów może lubisz jak ci 1.8 pali 20 litrów na 100 przy tej cenie paliwa ja np nie lubię,a lubie mieć wszystko ok jak kolega wyżej napisał 7-8 litrów to myślę norma i chciałbym żeby tak mi pokazywało i tyle palił wiec dalej czekam na wskazówki.
(P.S do silników o pojemności jednego litra nic nie mam. ale niektóre potrafią spalić tyle paliwa co dobre 1.
a może masz problem z przepłowomierzem powietrza ja miałem coś takiego w swoim a mianowicie miałem pęknięty wąż wtedy on dostaje za dużo powietrza czego jest skutkiem większe spalnie bo sam sobie pobiera większą dawke paliwa