za dużo pary z tłumika ! 1.8 GT gaz

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez vgolfus » 20 paź 2011, o 20:11

mam pytanie mój Golfus strasznie kopci ale nie pali oleju, tylko strasznie dużo pary idzie z tłumika na gazie jak i na benzynie wiem ze to normalne ze na gazie para idzie z wydechu ale nie w takich ilościach ! czasami to cały tył mam zaparowany od tej pary ;D płynu z układu chłodzenia nie ubywa nie wiem czego się uczepić może dostaje lewe powietrze gdzieś ? wiecie coś na ten temat ? pozdr
vgolfus
Berbeć

Re: za dużo pary z tłumika ! 1.8 GT gaz

Postprzez K@mil » 20 paź 2011, o 20:19

vgolfus napisał(a):mam pytanie mój Golfus strasznie kopci ale nie pali oleju, tylko strasznie dużo pary idzie z tłumika na gazie jak i na benzynie wiem ze to normalne ze na gazie para idzie z wydechu ale nie w takich ilościach ! czasami to cały tył mam zaparowany od tej pary ;D płynu z układu chłodzenia nie ubywa nie wiem czego się uczepić może dostaje lewe powietrze gdzieś ? wiecie coś na ten temat ? pozdr

jaki masz tlumik ? sportowy ? standardowy ?
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Sivy » 20 paź 2011, o 20:20

vgolfus, zrobiło się zimno, normalna sprawa.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

Postprzez vgolfus » 20 paź 2011, o 20:23

tylko końcowy tłumik był zmieniany, reszta od komory silnika oprócz końcowego standard

[ Dodano: 2011-10-20, 20:31 ]
no właśnie jak nie było tak zimno jak teraz też tak dawał pary tylko trochę mniej to normalne temperatura ale i wydaje mi się to dziwne. nie dawno z jakieś 3-4 dni temu z kolegą który też ma 1,8 GT z gazem robiliśmy test jemu lekka para szła z wydechu w granicach normy, i w porównaniu mój a jego to mój przy nim to ruski parowiec
vgolfus
Berbeć

Postprzez K@mil » 20 paź 2011, o 21:14

vgolfus napisał(a):tylko końcowy tłumik był zmieniany, reszta od komory silnika oprócz końcowego standard

a czy przypadkiem nie masz końcówki od tlumika do góry ?

Pytam sie dlatego że jesli w tłumiku stoi woda (takie cos wystepuje kiedy ma sie koncowę do góry), wtedy auto bedzie mocniej dymiło w taką temperature jak teraz :P ...
Tłumik jest szczelny i woda w połączeniu z ciepłem zamienia sie w parę :p ...
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez vgolfus » 21 paź 2011, o 19:06

no nie ! no faktycznie mam lufe do góry dzięki za wskazówkę ja chciałem pół auta rozebrać już ;D zmienię końcówkę na standard i zobaczymy co będzie
vgolfus
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)