to co piszesz to ja wiem od dawna dawna dawna
ale to ze sonda staje w połowie wykresu to nie wierze
u mnie staje ale w momecie gdy lambda nie jest nagrzna i komp podstawia sobie napiecie 0,5v
a jak wyjasnisz to ze jak zablokuje krokowca w pozycji kidy równo oscyluje sonda ona nie stanie w miejscu
wez sobie poczytaj o sondzie
sonada wskazuje dobrą mieszanke wtedy gdy oscyluje wokuł 0.5 v
a nie to że oscyluje bo sie tak szybko mieszanka zmienia zpowodu dawkowania paliwa co za pierdoły
ja jak dam gazu 3 tys obrotów to krokowiec otwiera sie i zamyka moze tylko o 2 a 4 kroki a sonda oscyluje bardzo szybko i ani mysli oscylowac blisko srodka tylko lata od poczontku do konca ale szybko
nawet jak zwolnie maxymalnie mozliwie prace krokwca i on prawie staje w miejscu to sonda i tak oscyluje
http://www.ngkntk.pl/Testy_dzialania.1344.0.html
my mówimy o sondzie dwu stanowej która gdy skład mieszanki jest prawidłowy to socyluje
bo jej przejscie jest szybke i odbywa sie w ok 0.5 patrz na wykres
moze i by sie zatrzymała ale wrunki w których by pracował musiały by byc stworzone w laboratorium a tak jej zacowanie wynika z jej charakteystyki pracy
jeszcze raz zerknij na wykres dwustanówki
jakbys napisał koledze wyrzej ze sonda prawie staje w miejscu lub oscyluje prawie wokuł srodka wykresu przy prawidłowej mieszance to kilka osub by sie nie przeraziło i nie gnało do sklepu po nową sonde
no chyba ze masz w golfie sonde szeroko pasmowa ktura działa tak jak piszesz
ale masz prawie racje lecz nie da sie całkowice zatrzynac sondywej dwustano