Za szybko znika benzyna z mojego golfika!!!

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Tomula » 9 gru 2008, o 18:56

Witam mam podobny problem z silnikiem 1,6 mono a wiec niedawno zminilem silnik i teraz wskaznik paliwa wyraznie pokazuje mi ze paliwka jest coraz mniej .Powiem tak mocy ma az za duzo jak na gaz a kiedy mam malo wachy to na zakretach wyraznie slabnie i troche szarpie (na gazie!) ostatnio pojechalem w trase i jade jade dojechalem zgasilem i jusz nie zapalilem bo nie ma wachy :[ a bylo jeszcze pare ladnych litrow zechlal wszystko! gas tez chyba mechanik sie trosze zamotal moze wy mi pomozecie ?
pozdrawiam.

[ Dodano: 2008-12-09, 18:01 ]
aha i jeszcze jedno dodajac gazu i jednoczesnie pszelanczajac na gaz lub na odwrot nie ma zadnego specyficzcnego szarpniecia centralka dziala chyba bo diody sie swieca elektrozawor pszy butli pstryka a paliwka chyba nie odcina
Golf 3 1,6 mono (lpg) :[
Tomula
Berbeć

Postprzez tris12 » 1 mar 2012, o 21:04

Witam mam Golfika 3 1.8gt 90km moj problem polega na tym ze kupilem nie dawno to auto posiada one gaz plus benzyne i wlasnie problem jest z ta benzyna...a mianowicie pobiera za duzo benzyny na gazie nie wiem czy to przy odpalaniu samochodu czy co nie znam sie bardzo 5l benzyny staracza mi na okolo 50km poczym benzyna sie konczy i samochod nie odpala.Mam prosbe czy moglby ktos pomuc i powiedziec gdzie moze byc problem.Pozdrawiam
tris12
Berbeć

Postprzez Pawełgolfgreen » 2 mar 2012, o 00:09

Kolego jak dla mnie 5 litrów na 50 km w miare ok. więc teraz pali 10 litrów . w takich warunkach zimowych zawsze bedzie dużo palił, jeszcze zalezy od stylu jazdy. Podepnij go pod VAG
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

Postprzez Mateo.B » 2 mar 2012, o 09:00

A masz sekwencję czy 2gen?
[center]Obrazek
Mój Golfik :)[/center]
Mateo.B
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)