Żabkowanie na benzynie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Żabkowanie na benzynie

Postprzez Okonik5 » 17 sty 2014, o 22:27

Mam taki oto problem . Auto mi żabkuje na benzynie . Gdy ruszam idzie w miarę w porządku , po chwili , delikatnie przerywa i tak aż do 3 biegu , dopóki sie nie nagrzeje . Na gazie idzie Ok . Co bylo zrobione ? Świece , Kable WN , krokowy , podstawa wtrysku i gazownik . Myślałem że to lambda i tez wymieniłem ją , ale nie byłem na komputerze . Jest możliwość że błąd został w kompie , i dopiero po podłączeniu kompa i wykasowaniu błędu będzie znów wszystko ok ?
Okonik5
Badacz tematu

Żabkowanie na benzynie

Postprzez pietrasiak2 » 18 sty 2014, o 08:22

Okonik5 napisał(a):Co bylo zrobione ? Świece , Kable WN , krokowy , podstawa wtrysku i gazownik . Myślałem że to lambda i tez wymieniłem ją , ale nie byłem na komputerze . Jest możliwość że błąd został w kompie , i dopiero po podłączeniu kompa i wykasowaniu błędu będzie znów wszystko ok ?

Nie sprawdziłeś jeszcze czujnika cieczy chłodzącej. Zrób tak odepnij wtyczkę z czujnika cieczy odpal jak auto bedzie lepiej się zbierało to będzie do wymiany.
Możesz jesze zrobić reset ECU opisy są na forum :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez Okonik5 » 18 sty 2014, o 16:21

Czujnik cieczy , mam do wymiany odkąd mam auto ;p . Stało się to nagle że żabkuje . Nie mam pomysłu co jeszcze może być winne .
Okonik5
Badacz tematu

Postprzez pietrasiak2 » 18 sty 2014, o 22:49

Okonik5 napisał(a):Czujnik cieczy , mam do wymiany odkąd mam auto ;p . Stało się to nagle że żabkuje . Nie mam pomysłu co jeszcze może być winne .

Nie zrobiłeś testu j/w pisałem :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez Okonik5 » 19 sty 2014, o 19:46

Zrobiłem reset ECU . Nadal to samo . Dzień po wymiany sondy było wszystko ok . Ale znow nadal jest . Objawy takie że ma słabe przyspieszenie , a niekiedy jedzie normalnie , tylko na niskich obrotach go tak poddusza . Myślę że to nie jest koniec silnika ? Stało się to nagle . A filtr paliwa może to być ?
Okonik5
Badacz tematu

Postprzez pietrasiak2 » 20 sty 2014, o 08:20

Okonik5 napisał(a): Myślę że to nie jest koniec silnika ? Stało się to nagle . A filtr paliwa może to być

Sprawdź ciśnienie na cylindrach wykluczysz silnik.
Może być winny filtr paliwa jak i też pompa paliwa przy mono powinna mieć 1,2 bara plus wydajność może masz brud pod pompą na siatce?
Ale ja wpiął bym go pod kompa i sprawdził co jest po wymianie sondy?
pietrasiak2
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)