Zakładanie instalacji LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez pablomed » 4 mar 2013, o 23:45

BaxoholiK, marka instalacji mało istotna, napewno będzie to druga generacja. Wlew gazu koło wlewu paliwa to może i ładna rzecz, ale mało praktyczna, po jakimś czasie nudzi się ciągłe odkręcanie i zakręcanie końcówki, i kosztuje to dodatkowo stówkę. Lepiej montuj wleww w zderzak - typowo - wstydzić się niema czego. . Butla w koło napewno, dobierz starannie wymiar zależnie od tego ile chcesz stracić z przestrzeni bagażowej, wyższy zabierze litry z bagażnika ale wejdzie mu więcej LPG. Jeśli masz na miejscu gazownika który proponuje Blitza i ma dobre opinie to montuj ta markę bez wahania, jest dobra jak wiele innych a podstawa to dobry gazownik znający ten typ instalacji w pobliżu miejsca twojego zamieszkania.,
pablomed
Members

Postprzez Opik » 4 mar 2013, o 23:53

pablomed, sory, o jakim Ty wkręcaniu i wykręcaniu końcówki mówisz jak pod klapką się normalnie mieści standardowy wlew LPG :roll:
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez BaxoholiK » 5 mar 2013, o 16:03

pablomed, z gory dzieki ... ten gazownik ma jedna z najlepszych opini w moim miescie ... sa tez tacy co mniej biora ale robia kaszane np... daja jedne papiery na trzy instalacje (nie wiem ile w tym prawdy ale echo krazy) albo inne przypadki ... jeszcze raz z gory dzieki:)
Golfa w wersji... Mandaryna Edition ... to chyba nie widzieliscie:D
BaxoholiK
Berbeć

Postprzez pablomed » 5 mar 2013, o 19:51

Opik, no to jestem zacofany bo nie widziałem normalnego wlewu pod klapką tylko z wkręcanymi końcówkami. Byłem pewien że nie chce się zmieścić .
pablomed
Members

Postprzez Opik » 5 mar 2013, o 20:11

pablomed, to czuj się oświecony bo widziałem na żywo dwa, jeden na stacji który zapuścił w mej głowie pomysł sprawienia sobie takiego samego a drugi u gaziarza. Koszt przełożenia ze zderzaka pod klapkę ok 50zł właśnie u nich, jak starczy przewodu to i taniej może się uda :D zresztą, na tym forum chyba było zdjęcie bodajże zielonego Golfa ze standardowym wlewem właśnie

Wchodzi w lewy dolny róg patrząc na wlew
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)