Damik napisał(a):Hej wszystkim mama problem może spotkał się ktoś z tym Na bęzynie nie mogę odpalić tak jak by się zalewał a na gazie idzie jak szczała co to może być przyczyną może komputer złapał błędy proszę o pomoc
\
Miałem ten sam problem Komputer łapie błędy po przełączeniu na gaz jak sie jeździ na benzynie to chodzi normalnie
sonda lambda źle wysyła sygnał i daje za dużo paliwa musisz jechać do gaziarza co ci to robił i niech ustawi emulacja masa przebieg niesymetryczna HI/LO = 350/450
albo niech ci zamontują przekaźnik resetujący ECU ja taki mam i pracuje prawie że idealnie tylko nieraz pierdzi ale dodam trochę gazu to normalnie chodzi
jak nie dawno robiłeś gaz to nie płać im nic za przekaźnik a jak będa chcieli kase to powiedz No to niech mi pan wymontuje ten gaz i zwróci pieniądze jak pan nie wie do jakiego samochodu można montować gaz.
a i jeszcze jak masz gaz z komputerkiem to mozesz odłączyc kleme od akumulatora to ci nie bedzie gasl ale po kilku odpaleniach mapa benzyny sie rozjeżdża i od nowa obroty trzyma na 200 i gaśnie