blos bez elektroniki jest w świetle prawa w całe UE nielegalny tzn nie można go zakładać do samochodów z sondą lambda a dokładnie do samochodów z elektronicznym sterowaniem dawki paliwa. Z koleji blos z elektroniką to już lipa jest i szkoda to zakładać. Jeśli masz jakąś zaprzyjaźnioną stację diagnostyczną to możesz próbować założyć blosa bo inaczej będziesz miał problemy z przeglądem.
Gazownicy faktycznie nie wiele o tym wiedzą i wątpię żeby któryś się tego podjął. Łatwiej inm założyć 2ga generację. Poza tym blosa opłaca się założyć do większego silnika bo w mniejszych już trudno to wyregulować. Sam żadnego gazownika w okolicy o to nie pyałem ale kiedyś sporo o tym czytałem na necie bo chciałem założyć to do swojego 1,6 ale narazie mi przeszło
wiem że w tarnowie jest jakiś gazownik który ma blosa w jednym palcu ale póki co nie udało mi się go namierzyć
[ Dodano: 2009-03-14, 19:53 ]jasiuekonom napisał(a):czy moge kupić taki zestaw jak link podałem i iść do gazownika jak będzie mi gaz zakładał?????
lepiej najpierw popytaj u gazowników czy Ci to założą a dopiero kupuj...chociaż z tego co czytałem to założyć blosa można samemu a najwyżej podjechać na regulację ale tylko po to żeby Ci podpięli pod analizator a regulować samemu jeśli sami nie będą wiedzieli jak
Bardzo jestem ciekaw co się dowiesz w tym temacie więc jak co to pisz tutaj