zgasł i niemoże odpalic pomocy...

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez krzysiek_k55 » 12 lut 2009, o 23:45

witam wszystkich mam problem jechałem golfikiem i nagle zaczol przerywac mi na gazie przełaczyłem na lpg i to samo czasami mi strzeliło z tłumika i teraz niewiem za co sie zabrac kopułka ,palec i swiece niedawno zmienialem co może byc przyczyna tego jak go naprawic???
krzysiek_k55
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 12 lut 2009, o 23:53

krzysiek_k55 napisał(a):nagle zaczol przerywac mi na gazie przełaczyłem na lpg
ciekawe to masz że masz gaz i LPG... :cwaniak:

A teraz do rzeczy, jest zasilanie na kostce zasilającej cewkę zapłonową? Jest iskra na wyjściu bezpośrednio z cewki a potem na poszczególnej świecy / fajce (sprawdzasz tak bierzesz do ręki sprawną swiecę i najpierw wkładasz do tego kabla co jest wpięty w srodek kopułki a potem jeśli jest iskra wpinasz go z powrotem i sprawdzasz na poszczególnych świeczkach.

Jeśli czegoś nie wiesz jak sprawdzić to wchodzisz na ten link zasysasz całość rozpakowujesz i czytasz --> http://www.golf3.pl/topics28/podstawowa ... t14776.htm

Sprawdzisz, napisz jak co to bedzie się dalej mysleć

[ Dodano: 2009-02-12, 22:55 ]
Tam jest też opisane jak sprawdzić czujnik halla więc zrób to też tam jest opisane jak zmostkować wtyczkę czujnika halla ale to na samym końcu jak by nie było dalej iskry

A rozbierz kopułkę i wysusz ją, wyczyść i nasmaruj może pomoże jak piszesz że do wody wjechałeś lecz wątpię w to :hyhy:
marcinkoz2910
Members

Postprzez krzysiek_k55 » 13 lut 2009, o 00:23

no mała pomyłka była z tym lpg ale wiadomo o co chodzi jutro sprawdze i napisze ale tez miałem takie objawy jak w tym poscie co podam skrót http://www.golf3.pl/topics36/po-umyciu- ... t15260.htm i tez czy ma cos wspólnego to?
krzysiek_k55
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 13 lut 2009, o 00:35

krzysiek_k55, mogło to mieć przyczynę zalałeś ją wodą i nawilgła i stąd takie cyrki i nawet mogła się spalić cewka

Ogólnie nie myje się benzynowych silników a jak już to muszą do porządku wyschnąć i omijać miejsca z WN (cewka, świece, aparat zapłonowy)
marcinkoz2910
Members

Postprzez krzysiek_k55 » 13 lut 2009, o 21:04

chłopaki niemam pojecia co jest iskra jest przeczysciłem przepustnice i chodził niby ale po 30km dalej to samo przerywal i na gazie i na paliwie i jak jechałem na gazie kontrolka awari silnika mi migała zatrzymałem sie dałem na paliwo i dalej swiecial ale mi wczesniej swiecial bo sade lambda mam popsuta i swieci i dziwne mi to ze tez obroty wieksze mam tak troche a jak stoje w miejscu to sie uspokaja no niewiem swiece,palec,kopułka, wymieniałem i czyszczenie przepustnicy niemam pojecia co mu dolega az głowa boli a jutro walentynki:( pozdro

[ Dodano: 2009-02-13, 20:10 ]
niewiem może kable wymienic musze bo niewiem ile temu były wymieniane ale co maja kable do tego?moze iskrownik?mam też dziwna maz taka musztarde pod zatyczka gdzie wlewa sie olej ale co ma do tego?wszystkie rury wymyłem elegancko co ida do przepustnicy w benzynie i wysuszyłem i niemam pojecia co jest
krzysiek_k55
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 13 lut 2009, o 22:22

krzysiek_k55 napisał(a):mam też dziwna maz taka musztarde pod zatyczka gdzie wlewa sie olej ale co ma do tego?
wpisz w SZUKAJ ---> majonez i poczytaj :cisza:

krzysiek_k55 napisał(a):niewiem może kable wymienic musze bo niewiem ile temu były wymieniane ale co maja kable do tego?
mają i to dużo jak są spękane to powstają na nich przebicia i dzieje się tak jak się dzieje

krzysiek_k55 napisał(a):?moze iskrownik?
jeśli się mylę to niech mnie poprawią ale w golfie nie ma iskrownika za podanie iskry odpowiada czujnik HALLA

krzysiek_k55 napisał(a):dalej swiecial ale mi wczesniej swiecial bo sade lambda mam popsuta
to stąd takie skoki na obrotach i nawet gasnące auto więc na 100% musisz ją wymienić
marcinkoz2910
Members

Postprzez strzeliniasty » 13 lut 2009, o 22:37

http://www.golf3.pl/topic...iem-vt14541.htm

sprawdz ten temat ja mialem podobne objawy. proponuje spuscic troszke benzyny do sloiczka nastepnie zdjac obudowe wtrysku i zalac go od gory paliwem i sprobowac odpalic. u mnie to poskutkowalo auto zapalilo po czym doszedlem ze sterowanie wtryskiem jest trzasniete (kable sie poprzepalaly)
strzeliniasty
Members

Postprzez krzysiek_k55 » 14 lut 2009, o 07:52

STRZELINIASTY-ja takim szpecem jak Ty niejstem i kurcze ratuje mnie mechanik i bede musiał do niego mykac bo sam nieznajde tych impulsów ale tak sie dzieje jak Ty miałes ze rano wstajesz i odpala bez problemu przejedzie sie kawałek zgasnie i zapierona nic i po klku godzinach bez problemu zapali oj jade dzis do mechanika moze cos zrobia bo w elektryce jestem ciemny no ale ta sade lambda trzeba bedzie wyminic przy najbliszej okazji pozdrawiam

[ Dodano: 2009-02-17, 20:44 ]
panowie rozrzad poszedł:( 750zł z jakimis dwoma napinaczami masakra zekomo to poszło tak mechanik powiedział no jutro ma byc popołudniu auto gotowe bedziwe jak to to to dam znac co i jak pozdro

[ Dodano: 2009-02-18, 22:00 ]
panowie to jest rozrzad 860zł zapłaciłem za wymiane i swiece i podłaczenie do kapa jakies kasowanie błedów itp ale smiga kurcze nieto auto pozdrawiam
krzysiek_k55
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)