Witam
mam takie pytanie.czy mozna zwiększyc obroty (i jak to zrobic) na biegu jałowym ale tylko na benzynie (bo na gazie ma dobre) w golfie iii 1.4.czasami zgaśnie ma malych obrotach jak jade na bęzynie
Moderator: Moderator
Nie można. Obrotami steruje komputer. Wg mnie masz zbyt niskie obroty z powodu uszkodzonego silniczka krokowego lub czujnika temperatury cieczy ( 4-pinowy pod aparatem zapłonowym ). Przy uruchomionym silniku zdejmij wtyczkę z tego czujnika. Jeżeli obroty wzrosną do 1100/min tzn., że krokowy jest sprawny a do wymiany jest czujnik temperatury. Jeżeli nic się nie zmieni to masz krokowca do wymiany lub przeczyszczenia.tommen4 napisał(a):czy mozna zwiększyc obroty (i jak to zrobic) na biegu jałowym ale tylko na benzynie
prezesik25 napisał(a):Nie można. Obrotami steruje komputer. Wg mnie masz zbyt niskie obroty z powodu uszkodzonego silniczka krokowego lub czujnika temperatury cieczy ( 4-pinowy pod aparatem zapłonowym ). Przy uruchomionym silniku zdejmij wtyczkę z tego czujnika. Jeżeli obroty wzrosną do 1100/min tzn., że krokowy jest sprawny a do wymiany jest czujnik temperatury. Jeżeli nic się nie zmieni to masz krokowca do wymiany lub przeczyszczenia.tommen4 napisał(a):czy mozna zwiększyc obroty (i jak to zrobic) na biegu jałowym ale tylko na benzynie
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 45 gości